0
Chicken parmesan bake med Zucchini og gnocchi

Chicken parmesan bake med Zucchini og gnocchi

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Chicken Parmesan er en Amerikansk opfindelse.  Traditionelt skal kyllingen først paneres i brødkrummer vendt med parmesan, derefter steges i olie, og til sidst gratineres med Mozzarella og tomatsauce. 
Denne version er lidt mere "light", idet kyllingen ikke paneres, men blot steges, og derefter bages sammen med grøntsager og gnocchi under et sprødt lag af parmesan-rasp. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

løgfrisk mozzarellaparmigiano reggiano (Parmesan)spinat
1 min.
Grøntsager

Start med at tænde ovnen på 220 grader, og sæt et stort ildfast fad, der kan rumme hele retten, ind for at forvarme.

Sæt en gryde saltet vand over at koge til gnocchierne.

Parmesanen rives fint.

Mozzarellaen drænes, knuges fri for væde, og plukkes i mindre stykker på størrelse med en 2-krone.

Løget hakkes mellemgroft.

Zucchinien skylles og skæres i rustikke, mundrette stykker.

Spinaten skylles grundigt, og slynges tør.

Steg løgene stille i olivenolie på en pande, til de er klare. 
Tag løgene af panden, og steg så zucchinistykkerne ved MEGET høj varme, til de begynder at brune i kanterne.  Ryst panden undervejs, så de ikke brænder på.
Zucchini/squash har godt at af få høj varme, for at udvikle god smag.  Man risikerer ellers, at de bliver vandede og kedelige.
Hæld spinaten over til zucchinierne, og lad den stege med i 30 sek. Den skal bare lige begynde at falde sammen.
Tag grøntsagerne af panden, krydr med salt og peber, og læg dem over til løgene.
Panden skylles, da den skal bruges til kyllingen.

kyllingebryst uden skindfriske gnocchi
12 min.
Kylling og Gnocchi

Kyllingebrysterne bankes lidt flade i den høje ende, således at de bliver nogenlunde lige høje overalt. 
Krydr med salt og peber, og steg brysterne lynhurtigt i 50/50 smør og olie, til de får lidt farve. De skal ikke være gennemstegte, da de skal i ovnen senere.

Gnocchierne koges og drænes. Vend en smule olivenolie ned i gnocchierne, så de ikke klistrer sammen.  

20 min.
Samling af retten

Det ildfaste fad tages ud af ovnen. Dryp lidt god olivenolie ned i bunden af fadet, efterfulgt af først gnocchierne, så grøntsagerne og til sidst kyllingen. 
Fordel mozzarellaen ind imellem kyllingebrysterne, drys halvdelen af parmesanen hen over, og hæld tomatsaucen over til sidst.

Drys resten af parmesanen sammen med et lag rasp hen over fadet (det er ikke sikkert, at du skal bruge det hele), og dryp lidt olivenolie over til sidst.

Retten bages i omkring 10-12 min., til raspen er gylden og parmesanen smeltet.

30 min.

Fadet sættes på bordet, og alle tager selv.

~Velbekomme ~

 

 

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?