0
Chili sin carne og råkost med queso fresco
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

ris
1 min.
Kog risene

Kog risene efter anvisning på pakken

løg
2 min.
Steg løgene

Skræl løgene og halver dem.

Læg løgene med skærefladen nedad på en tør pande ved mellem til lav varme og lad dem stege til de er helt mørke, du skal ikke vende dem undervejs - mindst 15 min. De skal blive sorte på skærefladen.

Ovenstående er med til at give en let røget smag til chilien - og man branker tit løgene over kul i Mexico - når der laves chili, salsaer etc.

rød peberfrugtchili con carne krydderiflåede og hakkede tomaterchili beansgrøn chili
5 min.
Lav chilien

Skær rød peber ud i små bidder. Snit chilien helt fint.

Sæt en stor gryde over ved mellemhøj varme og tilsæt en rundhåndet mængde olivenolie. Sauter chili og rød peber et par minutter i olien og tilsæt så chilikrydderiet og lad det stege lidt med.

Dræn bønnerne for vand og kom dem ned i gryden sammen med de flåede og hakkede tomater. Tilsæt også gerne en strøget tsk kaffe hvis du har - filterkaffe eller instant, begge dele kan bruges. Hvis du laver mad til 3-4 kuverter kan du godt tilsætte to tsk kaffe. Krydr med salt og friskkværnet peber.

Tilsæt også gerne en smule vand og lad det hele simre 15 min under låg

limebladsellerigulerodqueso fresco fra Onsild mejeri
15 min.
Lav råkosten

Snit bladselleri og gulerødder i tynde strimler og kom i en skål. Smuldr osten i store stykker ned i skålen og vend det hele sammen med masser af limesaft.

20 min.
Færdiggør chilien

Tag løgene af panden og hak dem fint med en skarp kniv. Vend løgene ned i gryden og lad dem simre med nogle 5-10 min.

Smag chilien til en ekstra gang med salt, friskkværnet peber og evt. mere kaffe.

30 min.
Anretning

Anret ris og chili i en dyb tallerken med råkost på siden. 

Velbekomme!

Bonusinfo

Chili con carne krydderi

Ingredienser: Spidskommen, indeholder: Koriander, chili, oregano, merian, sød paprika

Bonusinfo

Queso fresco er en lækker sag, som vi og Grand Fromage selv har udviklet i samarbejde med det lille landsbymejeri i Onsild i Nordjylland. Ideen blev født da vi var på udkig efter en dansk ost, der mindede om den mexicanske Oaxaca ost "queso fresco". Osten fremstilles af økologisk mælk fra køer der bl.a græsser på engdragene langs Gudenåen. Ostens oprindelse er Mexico og Sydamerika hvor den anvendes i mange retter. Osten er mild og med en fin mælkesmag, hvilket også gør den egnet til stegning.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?