Ovnen tændes på 220 grader, varmluft. Et stort ildfast fad og en bradepande/bageplade med bagepapir på sættes ind for at forvarme.
Mynten skylles og hakkes fint. Del den i to portioner: 1/3 som skal bruges til farsen og 2/3, der skal bruges til couscousen.
Kødet blandes grundigt med:
* 2/3 dele af Mezze-krydderiet (Gem lidt af krydderiet til græskaret)
* 1/3 af den hakkede mynte
* æg samt salt og peber (Brug 1 æg til 2-3 personer og 2 æg til 4-5 personer)
Løget hakkes groft.
Hokkaido græskaret skrælles med en tyndskræller, deles i to, og kernerne skrabes ud.
Skær kødet i mundrette stykker og hæld det op i en skål sammen med løget, resten af Mezzekrydderiet, salt og peber samt så meget olivenolie at alle stykker der dækket af en fin, tynd film.
Græskarkødet og løget fordeles på bagepladen/bradepanden, og de bages til de er gyldne og møre, omkring 20 minutter.
Farsen trilles til små deller på størrelse med en golfbold, og vendes forsigtigt i olie (brug evt. den skål du brugte til at vende græskarret i).
Læg bollerne i det ildfaste fad, hvis det er muligt uden at de rører ved hinanden.
Bag bollerne i omkring 10 minutter i ovnen, til de lige er gennemstegte.
Granatæblet ordnes - Du kan se hvordan Jacob gør her i videoen (tryk på play-ikonet lige ved siden af overskriften "Deller og couscous").
Sæt omkring 1/2- 1l vand over at koge.
Couscousen hældes op i en stor skål, der kan rumme alle grøntsagerne.
Dryp 1-2 tsk olivenolie pr. person over, sammen med lidt salt, efterfulgt af så meget kogende vand at det står omkring 1/2 - 1 cm over couscousen.
Dæk skålen til med film eller en tallerken og lad couscousen trække 7-10 minutter.
Agurken skylles og skæres i fine strimler.
Når couscousen har trukket færdig "fluffes" den med en gaffel så alle kornene skiller sig fra hinanden.
Derefter blandes græskar, løg, agurk, mynte forsigtigt ned i den. Til allersidst vendes 3/4 af granatæblerne ned i couscousen.
Smag til med salt og peber og hæld couccousen ud på et fad. Drys de sidste granatæblekerner over og top op med de krydrede deller.
Mezze-krydderi er en lækker blanding med toner fra Mellemøstens krydderier.
Ingredienser:
Kundekommentarer ()