0
Cous Cous med bagt græskar, granatæble, mynte og krydrede grisedeller med sesam

Cous Cous med bagt græskar, granatæble, mynte og krydrede grisedeller med sesam

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
hokkaido græskarløgmyntehakket grisekødmezze krydderiæg2olivenolie, ekstra jomfru
1 min.
Forberedelse og bagning af græskar

Ovnen tændes på 220 grader, varmluft. Et stort ildfast fad og en bradepande/bageplade med bagepapir på sættes ind for at forvarme.

Mynten skylles og hakkes fint. Del den i to portioner: 1/3 som skal bruges til farsen og 2/3, der skal bruges til couscousen.

Kødet blandes grundigt med:

*  2/3 dele af Mezze-krydderiet (Gem lidt af krydderiet til græskaret)
*  1/3 af den hakkede mynte
*  æg samt salt og peber (B
rug 1 æg til 2-3 personer og 2 æg til 4-5 personer)

Løget hakkes groft.

Hokkaido græskaret skrælles med en tyndskræller, deles i to, og kernerne skrabes ud. 
Skær kødet i mundrette stykker og hæld det op i en skål sammen med løget, resten af Mezzekrydderiet, salt og peber samt så meget olivenolie at alle stykker der dækket af en fin, tynd film. 

Græskarkødet og løget fordeles på bagepladen/bradepanden, og de bages til de er gyldne og møre, omkring 20 minutter.

 

hakket grisekødhokkaido græskargranatæbleagurkløgmyntecouscousolivenolie, ekstra jomfru
15 min.
Deller og couscous

Farsen trilles til små deller på størrelse med en golfbold, og vendes forsigtigt i olie (brug evt. den skål du brugte til at vende græskarret i).

Læg bollerne i det ildfaste fad, hvis det er muligt uden at de rører ved hinanden.
Bag bollerne i omkring 10 minutter i ovnen, til de lige er gennemstegte.

Granatæblet ordnes - Du kan se hvordan Jacob gør her i videoen (tryk på play-ikonet lige ved siden af overskriften "Deller og couscous").

Sæt omkring 1/2- 1l vand over at koge.  

Couscousen hældes op i en stor skål, der kan rumme alle grøntsagerne. 
Dryp 1-2 tsk olivenolie pr. person over, sammen med lidt salt, efterfulgt af så meget kogende vand at det står omkring 1/2 - 1 cm over couscousen. 
Dæk skålen til med film eller en tallerken og lad couscousen trække 7-10 minutter.

Agurken skylles og skæres i fine strimler.

Når couscousen har trukket færdig "fluffes" den med en gaffel så alle kornene skiller sig fra hinanden.
Derefter blandes græskar, løg, agurk, mynte forsigtigt ned i den. Til allersidst vendes 3/4 af granatæblerne ned i couscousen.
Smag til med salt og peber og hæld couccousen ud på et fad. Drys de sidste granatæblekerner over og top op med de krydrede deller.

Bonusinfo

Mezze-krydderi er en lækker blanding med toner fra Mellemøstens krydderier.

Ingredienser:

  • Koriander
  • Spidskommen
  • Sort peber
  • Havsalt
  • Sesamfrø
  • Cayenne
  • Kanel

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?