Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang og find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Start med at kassere den træede ende af aspargeserne. Snit resten af aspargesen i tynde skiver lidt på skrå.
Halver salaten på langs, og skyl evt. imellem bladene.
Bland creme fraiche og rygeost løst sammen i en skål, og smag til med lidt salt og groftkværnet, sort peber.
Sæt en gryde over ved mellemhøj varme, og tilsæt lidt olivenolie. Dræn bønnerne for vand, og lun dem godt igennem i olien i 3-4 min.
Lige inden servering vender du creme fraiche og rygeost ned til bønnerne, og rører godt rundt. Herefter må bønnerne ikke koge.
Varm en stor pande op ved høj varme, og tilsæt lidt olie. Steg salaten hårdt på skærefladen i 2-3 min., så den tager farve, men beholder en masse sprødhed.
Tag salaten af panden, skru lidt ned, og steg æggene til spejlæg. Husk at krydre med lidt salt.
Anret de lune bønner i en dyb tallerken med salat, spejlæg og asparges ovenpå.
Slut af med at drysse lidt hakkede mandler og lidt fintrevet citronskal over retten.
Velbekomme!
Rygeosten er den eneste ægte danske ost, der ikke er inspireret fra udlandet. Ostetypen har sin start på Fyn i 1800-tallet, hvor den blev lavet ude på mange gårde. Dette er også årsagen til at det ofte kaldes “Fynsk Rygeost”. Nogle mener, at rygeosten dog kan spores helt tilbage til vikingetiden. Denne gamle danske specialitet har Gundestrup Mejeri specialiseret sig i at producere.
Striberne på osten stammer fra den rist, som osten ligger på mens den ryges.
Kundekommentarer ()