0
Cremede hvide bønner med grydestegt blomkål og løvstikke

Cremede hvide bønner med grydestegt blomkål og løvstikke

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Husk

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

blomkålcitron
1 min.
Steg blomkålen

Start med at skære blomkålen ud i store buketter med stok på.

Læg buketterne ned i en stor gryde, så de alle rører ved bunden. Kom et par spsk. vand og lidt olivenolie ned i gryden. Læg låg på gryden, og lad kålen dampe under låg i 2-3 min. ved mellem varme. Fjern så låget, og lad vandet dampe væk, så kålen begynder at stege. Lad buketterne stege stille og roligt uden at røre ved dem. Når de er møre efter 4-5 min. og har taget godt med farve, slukker du for gryden, river citron fint henover, og lader dem hvile til senere.

løvstikkerødt æblebladsellerihvidløgkrystal karl
5 min.
Skær det grønne

Skær æble og bladselleri i helt små tern.

Hak løvstikken groft med en kniv. Bland æble, løvstikke og bladselleri i en lille skål.

Snit hvidløget i super tynde skiver.

Riv osten fint med et rivejern.

hvide bønnersmørkasserolle
15 min.
Tilbered bønnerne

Dræn bønnerne for vand, og kom dem op i en kasserolle sammen med et par dråber olivenolie og de snittede hvidløg. Lun dem godt igennem i 2-3 min., og tilsæt så en god klat smør til gryden sammen med ca. 1 spsk. vand pr. kuvert. Giv det et opkog, og træk gryden af varmen. Tilsæt den revne ost og et godt skud friskkværnet sort peber. Rør grundigt rundt, så bønner bliver cremede, og smag til med salt.

25 min.
Anretning

Anret bønnerne i en dyb tallerken med de grydestegte blomkål ovenpå. Slut af med at drysse æble, bladselleri og løvstikke over.

Velbekomme!

Bonusinfo

Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.

Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!

- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.

Alt sammen med et formål: Maximal Umami!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?