0
Cremede svampe på salat med perlebyg og løvstikke

Cremede svampe på salat med perlebyg og løvstikke

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

perlebyg
1 min.
Perlebyg

Sæt perlebyggen over at koge i rigeligt, saltet vand, og lad dem simre stille og roligt i ca. 15 min., til de er møre.

skorzonerrødder
3 min.
Rødder

Skræl skorzonerrødderne. Det gøres nemmest ved at lægge dem fladt ned på bordet, og dreje dem rundt, mens man skræller.

Skyl dem herefter helt rene for evt. jord, og snit dem i tynde skiver (gerne lidt på skrå).

hjertesalatløvstikkeportobellosvampehvidløg
10 min.
Svampe

Rens svampene, og skær dem i tykke skiver.

Pluk salaten ud i blade, og skyl dem godt (halvér de største af bladene).

Pil hvidløget, og snit det fint med en kniv.

Hak løvstikken, både blade og stilke.

creme fraiche 38%citron
20 min.
Stegning

Find en stor pande frem, og tilsæt lidt olivenolie.

Steg rødderne ved mellemhøj varme i ca. 3-4 min., til de har taget en smule farve. Tag dem af panden, og tør den af med et stykke køkkenrulle.

Tilsæt lidt nyt olie, og steg svampene i ca. 3-4 min., til de er gyldne og møre. Tilsæt så den hakkede hvidløg til panden, og lad den tilberede med et minut eller to, uden at den tager farve.

Kom creme fraichen ved, og lad den koge op, og creme svampene.

Tilsæt til sidst den hakkede løvstikke, og smag til med salt, friskkværnet peber og masser af fintrevet citronskal.

30 min.
Anretning

Dræn perlebyggen for vand, og vend kernerne sammen med salatblade og skorzonerrødder i en stor skål. Smag til med salt, friskkværnet peber og nogle dråber olivenolie.

Anret retten i bunden af en dyb tallerken med de cremede svampe ovenpå.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
831 kcal
Fedt:
47,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
16,1 g
Kulhydrat:
73,2 g
heraf sukkerarter:
3,9 g
Kostfibre:
18,5 g
Protein:
15,7 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?