0
Cremede svampe på salat med perlebyg og løvstikke

Cremede svampe på salat med perlebyg og løvstikke

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
perlebyg
1 min.
Perlebyg

Start med at sætte perlebyggen over at koge i rigeligt, saltet vand. Lad dem simre stille og roligt til de er møre - ca. 15 min.

skorzonerrødder
3 min.
Rødder

Skræl skorzonerrødderne. Det gøres nemmest ved at lægge dem fladt ned på bordet og så dreje dem rundt mens man skræller. Skyl dem herefter helt rene for evt jord og snit dem i tynde skiver - gerne lidt på skrå.

hjertesalatløvstikkeportobellosvampehvidløg
10 min.
Svampe

Rens svampene og skær dem i tykke skiver.

Pluk salaten ud i blade og skyl dem godt. Halvér de største af bladene.

Pil hvidløget og snit det fint med en kniv. Hak løvstikken - både blade og stilke.

20 min.
Stegning

Find en stor pande frem og tilsæt lidt olivenolie. Steg rødderne ved mellemhøj varme til de har taget en smule farve - blot 3-4 min. Tag dem herefter af panden og tør den med et stykke køkkenrulle.

Tilsæt lidt nyt olie og steg svampene til de er gyldne og møre - ca. 3-4 min. Tilsæt så den hakkede hvidløg til panden og lad den tilberede med et minut eller to - uden at den tager farve. Kom creme fraichen ved og lad den koge op og creme svampene. Tilsæt så en hakkede løvstikke. Smag til med salt, friskkværnet peber og masser af fintrevet citronskal.

30 min.
Anretning

Dræn perlebyggen for vand. Vend kernerne sammen med salatblade og skorzonerrødder i en stor skål. Smag til med salt og friskværnet peber - og nogle dråber olivenolie.

Anret i bunden af en dyb tallerken med de cremede svampe ovenpå.

Velbekomme!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?