Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt perlebyggen over at koge i rigeligt, saltet vand, og lad dem simre stille og roligt i ca. 15 min., til de er møre.
Skræl skorzonerrødderne. Det gøres nemmest ved at lægge dem fladt ned på bordet, og dreje dem rundt, mens man skræller.
Skyl dem herefter helt rene for evt. jord, og snit dem i tynde skiver (gerne lidt på skrå).
Rens svampene, og skær dem i tykke skiver.
Pluk salaten ud i blade, og skyl dem godt (halvér de største af bladene).
Pil hvidløget, og snit det fint med en kniv.
Hak løvstikken, både blade og stilke.
Find en stor pande frem, og tilsæt lidt olivenolie.
Steg rødderne ved mellemhøj varme i ca. 3-4 min., til de har taget en smule farve. Tag dem af panden, og tør den af med et stykke køkkenrulle.
Tilsæt lidt nyt olie, og steg svampene i ca. 3-4 min., til de er gyldne og møre. Tilsæt så den hakkede hvidløg til panden, og lad den tilberede med et minut eller to, uden at den tager farve.
Kom creme fraichen ved, og lad den koge op, og creme svampene.
Tilsæt til sidst den hakkede løvstikke, og smag til med salt, friskkværnet peber og masser af fintrevet citronskal.
Dræn perlebyggen for vand, og vend kernerne sammen med salatblade og skorzonerrødder i en stor skål. Smag til med salt, friskkværnet peber og nogle dråber olivenolie.
Anret retten i bunden af en dyb tallerken med de cremede svampe ovenpå.
Kundekommentarer ()