Start med at sætte et firkantet ovnfast fad, eller en bradepande, der kan rumme både kød og kartofler, ind i ovnen for at forvarme ved 220 grader.
Sæt en kedel vand over at koge til kartoflerne.
Kartoflerne skrubbes og deles i halve eller kvarte, alt efter hvor store de er. Det er ikke nødvendigt at skrælle kartoflerne, men man kan gøre det, hvis man synes. Læg kartoflerne over i en gryde, og hæld det kogende vand over. Kog dem på komfuret i 5-6 min, de skal ikke være helt møre.
Imens kartoflerne koger, røres farsen sammen: Det hakkede kød røres grundigt sammen med linsekrydderiet samt salt og peber. - Det gøres nemt på en maskine med dej-spatlen monteret, ved lav hastighed. Tilsæt 1/2 æg pr. person til farsen (til 5 personer kan du vælge at bruge 2 eller 3 æg) mens der røres.
Når farsen er helt samlet, "fnuldres" halvdelen af fetaen ned i farsen og den røres forsigtigt sammen.
Farsen formes som et aflangt franskbrød, der lige passer i længden med det ildfaste fad.
Det ildfaste fad tages ud og pensles med olie. Farsbrødet lægges i midten, så der er plads til kartoflerne på begge sider af brødet. Baconen lægges over farsbrødet, og fadet sættes i ovnen mens du dræner og tørrer kartoflerne.
Kartoflerne drænes og dampes godt tørre i gryden. Vend derefter kartoflerne i god olivenolie, og fordel dem på hver side af farsbrødet. Sæt fadet i ovnen igen og lad fadet bage til farsen er gennembagt og kartoflerne møre -omkring 15-20 min. Rør lidt rundt i kartoflerne et par gange undervejs, så de bliver jævnt stegt.
20 min.
Salat
Agurken, rødløg og tomaterne skylles og skæres i tynde skiver. Anret skiverne på et fad. Dryp god balsamico og olivenolie over, og krydr med salt og peber. Hvis tomaterne mangler lidt smag, gør et nip sukker underværker.
Resten af fetaen "fnuldres "over grøntsagerne.
30 min.
Anretning
Sæt fadet med farsbrød og kartofler på bordet sammen med tomatsalaten.
Kundekommentarer ()