0
Fiskeburger med stegt skærising/rødspætte dertil dildagurker og syltede rødløg samt dilddressing og polenta-fritter

Fiskeburger med stegt skærising/rødspætte dertil dildagurker og syltede rødløg samt dilddressing og polenta-fritter

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

agurkrødløgdildcitron
1 min.
Dildagurker og syltede rødløg:

Skær 3-4 mm. tykke skiver af agurkerne, og vend dem med rigeligt fint salt. Kom agurkerne i en sigte, hvor de drypper af i 20 min.

Skyl agurkerne hurtigt under koldt vand. Skær tynde skiver af det pillede rødløg, evt. på et mandolinjern.

Riv den gule skræl af citronen, og gem den revne skræl til dressingen. Pres saften af citronen, og hæld saften over løgene. Rør 2-3 spsk. sukker i, og rør, til det er opløst.

Vend løgblandingen med de saltede, drænede agurker. Pluk og hak dilden, og vend halvdelen sammen med agurker og løg. Lad blandingen trække tildækket, til den skal spises.

creme fraiche 18%Skagenfood Secret-kryddericitrondild
10 min.
Dilddressing:

Rør creme fraiche med ca. halvdelen af skagen secret krydderierne, lidt revet citronskræl samt det sidste hakkede dild. Smag til med salt og peber og evt. lidt sukker.

polenta, tilberedt
15 min.
Polenta fritter:

Skær polenta ud i stave som tykke fritter. Kom fritterne på en bageplade med bagepapir på, og undgå, at de ligger i lag. Dryp med olivenolie. Steg fritterne i en forvarmet ovn ved 225 grader, til de er lækre, sprøde og gyldne. Drys med lidt salt.

Du kan også stege fritterne på en pande eller i en friture. 

Skagenfood Secret-krydderiskærisingfilet uden skind
20 min.
Fisk:

Kom fisken i en skål sammen salt, peber og det sidste af krydderiblandingen. Vend rundt. Vend derefter fiskefileterne i hhv. mel, sammenpisket æg og til sidst polentamel. Tryk polentaen godt fast. Steg fisken på en pande i rigeligt neutral olie, til de er gyldne og sprøde. Lad fisken dryppe af på fedtsugende papir, og krydr igen med salt. 

brioche burgerboller
45 min.
Anretning:

Halvér bollerne. og sæt ovnen på grill. Kom bollerne i den varme ovn med skærefladen opad og så tæt på grilllegemerne som muligt. Grill, til de er gyldne på skærefladen. Kom lidt dressing på burgerbollebunden og en smule syltede løg/agurker derpå. Kom derefter et par fiskefileter ovenpå, og top med mere dressing og evt. mere løg/agurk. Server straks med de sprøde polentafritter.

Bonusinfo

Skagenfood Secret krydderi er Skagenfoods egen særlige krydderiblanding, der er til perfekt til skaldyr, grillet hvid fisk og ikke mindst laks. 

Ingredienser: Løgpulver, dildspidser, fennikel, korianderfrø, citronskal, timian, hvidløgspulver, urteboullion, sort og rosa peber. Alle ingredienser er økologiske.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?