-
OBS! Billedet her viser retten lavet med fiskefrikadeller. I denne uge skal du i stedet tilberede kulmulefilet med skind.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Start med at sætte risene over at koge efter anvisning på pakken.
Hak kapers med en kniv. Pluk dilden ud i blade, og snit stilkene fint med en kniv.
Kom creme fraichen op i en kasserolle, og varm den op. Kom kapers og dildstilke op i creme fraichen, og smag til med lidt salt og godt med friskkværnet sort peber.
Skær æblet i tern.
Skær fisken i kuvertstykker, og krydr dem med salt. Steg fisken på skindsiden på en godt varm pande med en smule olie i 3-4 min., og derefter 30 sekunder på den anden side. Ønsker du fisken helt gennemstegt, skal du stege den i 3 min. på begge sider.
Skræl gulerødderne, og skær dem i fine stave.
Anret fisk og ris på en tallerken. Kom sauce over retten, og servér gulerødder på siden. Slut af med at drysse dildblade og æbletern over.
Kend din fisk: Kulmule
GASTRONOMISK
Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.
Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.
Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.
SUNDHED
Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.
Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK
Kundekommentarer ()