Fiskefrikadeller er altid dejligt.
I denne opskrift bruger Jeg en foodprocessor, til at lave farsen.
Men har du ikke det, kan du sagtens bruge en kødhakker, eller du kan hakke det hele i hånden, så fint som muligt.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kom kartoflerne i kogende, saltet vand, og kog dem møre under låg. Afdryp og vend dem evt. med lidt olivenolie og salt inden servering.
Skræl eller skrub gulerødderne, og skær dem i skiver. Snit kålen.
Smelt lidt smør i en dyb, varm pande. Tilsæt lidt olivenolie, og sautér grøntsagerne i 2-4 min., eller til de er faldet let sammen. Drys evt. med mel, for at få en tættere sauce. Tilsæt halvdelen af fløden, lad grøntsagerne simre i 10-15 min., og krydr undervejs med salt og peber.
Hak løg og fisk i en foodprocessor, og tilsæt lidt fløde og et æg. Har du fløde tilbage, så hæld resten på grøntsagerne. Saml farsen med ca. 1 spsk. mel pr. pers., og krydr med salt og peber.
Form farsen til frikadeller med en våd ske i hånden. Steg dem i olie og lidt smør på en stor, varm pande i 7-10 min., eller til de er gennemstegte.
Hak dild, og vend den med grøntsagerne lige inden servering. Skær citronen i både.
Servér fiskefrikadeller med grønt, kartofler og citron.
Kundekommentarer ()