0
Friteret ising stegt med kokos dertil rosenkål & mild karrysauce

Friteret ising stegt med kokos dertil rosenkål & mild karrysauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Grønne fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

ris, basmati
1 min.
Kogte ris:

Kog risene efter anvisning på posen. Eller gør som jeg, og følg følgende vejledning: 

Jeg har nu +25 års erfaring som kok, og bilder mig ind, at jeg ved et eller andet om mad og også om at koge ris ;-) Men for nylig fik jeg dette fif fra min gode ven "Skovridderen", der har boet en årrække i Nepal. Han sagde: Skyl risene hurtigt i koldt vand. Kog imens rigeligt vand op med lidt salt i. Kom de skyllede ris i, når vandet koger. Læg låg på! Sæt uret, tik, tak - efter 8 minutter hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække i 5-10 minutter! Voilà! Perfekte fluffy ris HVER GANG!  

Jeg må indrømme, at jeg ikke har set mig tilbage siden, og koger nu ALTID mine basmati- eller jasminris efter denne metode! Tak Jesper! 

rødt æbleskalotteløghvidløgfløde 38% (piskefløde)madras karry
1 min.
Karrysovs

Pil og finthak hvidløg og skalotteløg. Skær æblet i små tern.

Sauter løg, hvidløg og æble af i 20 g smør pr person du laver mad til i en kasserolle, uden at det tager farve. Rør med karryblandingen (gem lidt til senere) samt 1/2 spsk. hvedemel person. Kom 1 dl vand pr. person du laver mad til op i kasserollen, og kog igennem, mens du pisker. Kom fløden på, og kog op. Juster evt. konsistensen med lidt vand, og smag til med salt, peber og lidt sukker.

rosenkål
10 min.
Rosenkål:

Del rosenkål i halve. Skyl dem i koldt vand, og vend dem i lidt kartoffelmel, maizena eller hvedemel. Friter rosenkål i rigeligt, meget varm olie på en pande, til de er sprøde og gyldne.

Dryp de friterede rosenkål af på køkkenrulle, krydr med fint salt og drys med lidt af de sidste karry-krydderier.

isingfilet uden skindrasp
20 min.
Fisk

Krydr fisken på begge sider med salt og peber.

Paner fisken ved at vende den, først i lidt hvedemel, derefter i et sammenpisket æg (har du ikke et æg, kan du bruge lidt mælk eller fløde) og til sidst i raspen, som er blandet med kokosmel.

Friter fisken i neutral olie i en friture eller en gryde med rigeligt olie. Olien skal være ca. 180 grader varm. Test med en tænd- eller tandstik, at olien bruser omkring den først. Friter i alt 2-3 minutter, til fisken er gylden og sprød. Kom fisken på fedtsugende papir, og drys med lidt fint salt.

25 min.
Anretning

Som vist på billedet, drys evt. lidt ekstra kokos over den stegte fisk, og server ris ved siden af.

 

Bonusinfo

Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?