0
Fugazza med ovnbagt laks, chimichurri og salat

Fugazza med ovnbagt laks, chimichurri og salat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Argentinsk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Chimichurri er en grøn salsa, der er fantastisk at dyppe grillet kød eller fisk i. I Argentina, hvor denne sauce stammer fra, serverer man aldrig kød uden en skål Chimichurri ved siden af. Fugazza - afledt af ordet "focaccia" - blev skabt af en genovesisk immigrant-bager i begyndelsen af sidste århundrede og består af en brødlignende bund og bjerge af løg og ost.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
pizzadej - på surdejløgoreganohvidløg
1 min.
Fugazza

Pil og skær alle løgene ud i så tynde strimler, du kan. Hak hvidløg fint. Brug gerne et mandolinjern. Kom løgene i en skål, og drys dem med fint salt, hakket oregano og hvidløg (brug det halve her). Knug saltet ind i løgene, og lad dem salte i 10 minutter. Rul imens pizzadejen ud til ca. en 1/2 cm tykkelse, og kom den på bageplader med bagepapir. Fordel løgene på pizzaerne, og riv osten over. Dryp med god olivenolie, og bag brødene i en 225 grader forvarmet ovn, til de er gennembagte og gyldne. Drys med det sidste oregano, og dryp med god olivenolie. 

chimichurri krydderibredbladet persillehvidløg
10 min.
Chimichurri:

Skyl og hak den bredbladede persille fint. Rør persille sammen med det sidste hakkede hvidløg, din bedste olivenolie (brug 1,5 spsk. pr. person) samt lidt af Chimichurri krydderiblandingen, til du opnår den ønskede smag og styrke. Juster gerne chimichurrien med lidt rød- eller hvidvinseddike, salt og peber.

økologisk laks med skind
25 min.
Laks

Kom laksen med skindsiden nedad i et ovnfast fad med bagepapir i bunden. Krydr med salt og peber. Fordel halvdelen af chimichurri'en over laksen, og bag fisken i ovnen sammen med Fugazza i 6-8 min. 

35 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Server skyllet og plukket salat til sammen med det sidste chimichurri.

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Bonusinfo

Chimichurri krydderi indeholder:

25% Tørret oregano, 25% spidskommen, 20% korianderfrø, 10% sort peber, 10% paprika flager, 10% chili flager

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?