Chimichurri er en grøn salsa, der er fantastisk at dyppe grillet kød eller fisk i. I Argentina, hvor denne sauce stammer fra, serverer man aldrig kød uden en skål Chimichurri ved siden af. Fugazza - afledt af ordet "focaccia" - blev skabt af en genovesisk immigrant-bager i begyndelsen af sidste århundrede og består af en brødlignende bund og bjerge af løg og ost.
Pil og skær alle løgene ud i så tynde strimler, du kan. Hak hvidløg fint. Brug gerne et mandolinjern. Kom løgene i en skål, og drys dem med fint salt, hakket oregano og hvidløg (brug det halve her). Knug saltet ind i løgene, og lad dem salte i 10 minutter. Skær mozzarella ud i tynde skiver. Rul imens pizzadejen ud til ca. en 1/2 cm tykkelse, og kom den på bageplader med bagepapir. Fordel løgene på pizzaerne, og fordel osteskiverne henover. Dryp med god olivenolie, og bag brødene i en 225 grader forvarmet ovn, til de er gennembagte og gyldne. Drys med det sidste oregano, og dryp med god olivenolie.
Skyl og hak den bredbladede persille fint. Rør persille sammen med det sidste hakkede hvidløg, din bedste olivenolie (brug 1,5 spsk. pr. person) samt lidt af Chimichurri krydderiblandingen, til du opnår den ønskede smag og styrke. Juster gerne chimichurrien med lidt rød- eller hvidvinseddike, salt og peber.
Kom laksen med skindsiden nedad i et ovnfast fad med bagepapir i bunden. Krydr med salt og peber. Fordel halvdelen af chimichurri'en over laksen, og bag fisken i ovnen sammen med Fugazza i 6-8 min.
Som vist på billedet. Server skyllet og plukket salat til sammen med det sidste chimichurri.
ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.
Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes.
Kommentarer og forslag til opskriften