0
Græsk "fakes soupa" linsesuppe med pocheret letsaltet mørksej

Græsk "fakes soupa" linsesuppe med pocheret letsaltet mørksej

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Græsk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
filet royal af mørksej uden skind
1 min.
Fisk:

Del fisken i portionsstykker, og drys dem med fint salt og lidt sukker på begge sider. Sæt fisken til side, ikke på køl, til den skal bruges senere.

tomaterzitauerløghvidløgspisekartoflergulerødderbabyspinatbredbladet persille
3 min.
Klargør grøntsagerne:

Skyl alle grøntsager grundigt i koldt vand. Skræl, og skær kartofler og gulerødder i tern på ca. 4 x 4 mm. Skær tomater i tern. Pil og hak løg groft. Pil og hak hvidløg fint. Skyl spinaten 2 gange i koldt vand, og dræn vandet fra. Skyl, pluk og hak persillen.

grønne linser
10 min.
Linser:

Skyl linserne grundigt, og giv dem et opkog i rigeligt, godt saltet vand i 2 minutter. Dræn vandet fra linserne, og kasser vandet. Lad linserne dryppe af i en sigte.

filet royal af mørksej uden skindgræsk linsesuppe krydderi
15 min.
Suppe:

Kom godt med god olivenolie i en god stor bredbundet suppegryde med tilhørende låg. Sauter alle grøntsager af i 3-4 minutter, uden at de tager farve. Tilsæt de forkogte linser. Tilsæt 3,5 dl vand pr. person. Tilsæt krydderiblandingen. Lad suppen simre i 20 minutter. Smag suppen til med salt og peber og gerne lidt rødvinseddike, hvis du har det. Kom spinaten i suppen, og vend rundt. Når suppen igen når kogepunktet, tilsættes fisken.

Sluk for blusset, og sæt låg på.

Lad fisken trække i suppen i 4-5 minutter.

fetabredbladet persille
30 min.
Anretning:

Fordel suppe og fisk i suppeskåle, hæld 1 generøs spiseskefuld af din allerbedste ekstra jomfruolivenolie over hver portion. Gør gerne som grækerne, og hæld 1 tsk. rødvinseddike over, hvis du har det. Drys med masser af smuldret feta og hakket persille.

Bonusinfo

Linsesuppekrydderi indeholder:

60% urtebouillon, 15% tørret oregano, 10% korianderfrø, 10% sort peber, 5% laurbærblade.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?