0
Græsk "fakes soupa" linsesuppe med pocheret letsaltet mørksej

Græsk "fakes soupa" linsesuppe med pocheret letsaltet mørksej

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Græsk

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
filet royal af mørksej uden skind
1 min.
Fisk:

Del fisken i portionsstykker, og drys dem med fint salt og lidt sukker på begge sider. Sæt fisken til side, ikke på køl, til den skal bruges senere.

tomaterzitauerløghvidløgspisekartoflergulerødderbabyspinatbredbladet persille
3 min.
Klargør grøntsagerne:

Skyl alle grøntsager grundigt i koldt vand. Skræl, og skær kartofler og gulerødder i tern på ca. 4 x 4 mm. Skær tomater i tern. Pil og hak løg groft. Pil og hak hvidløg fint. Skyl spinaten 2 gange i koldt vand, og dræn vandet fra. Skyl, pluk og hak persillen.

grønne linser
10 min.
Linser:

Skyl linserne grundigt, og giv dem et opkog i rigeligt, godt saltet vand i 2 minutter. Dræn vandet fra linserne, og kasser vandet. Lad linserne dryppe af i en sigte.

filet royal af mørksej uden skindgræsk linsesuppe krydderi
15 min.
Suppe:

Kom godt med god olivenolie i en god stor bredbundet suppegryde med tilhørende låg. Sauter alle grøntsager af i 3-4 minutter, uden at de tager farve. Tilsæt de forkogte linser. Tilsæt 3,5 dl vand pr. person. Tilsæt krydderiblandingen. Lad suppen simre i 20 minutter. Smag suppen til med salt og peber og gerne lidt rødvinseddike, hvis du har det. Kom spinaten i suppen, og vend rundt. Når suppen igen når kogepunktet, tilsættes fisken.

Sluk for blusset, og sæt låg på.

Lad fisken trække i suppen i 4-5 minutter.

fetabredbladet persille
30 min.
Anretning:

Fordel suppe og fisk i suppeskåle, hæld 1 generøs spiseskefuld af din allerbedste ekstra jomfruolivenolie over hver portion. Gør gerne som grækerne, og hæld 1 tsk. rødvinseddike over, hvis du har det. Drys med masser af smuldret feta og hakket persille.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Linsesuppekrydderi indeholder:

60% urtebouillon, 15% tørret oregano, 10% korianderfrø, 10% sort peber, 5% laurbærblade.