1. Del fisken i portionsstykker, og drys dem med fint salt på begge sider.
2. Sæt fisken til side, ikke på køl, til den skal bruges senere.
3. Skyl alle grøntsager grundigt i koldt vand.
4. Skræl, og skær kartofler og gulerødder i tern på ca. 4 x 4 mm.
5. Skær tomater i tern.
6. Pil og hak løg groft.
7. Pil og hak hvidløg fint.
8. Skyl linserne grundigt, og giv dem et opkog i rigeligt, godt saltet vand i 2 minutter.
9. Dræn vandet fra linserne, og kasser vandet.
10. Skyl spinaten 2 gange i koldt vand, og dræn vandet fra.
11. Pluk og hak persillen.
12. Kom godt med god olivenolie i en god stor bredbundet suppegryde med tilhørende låg.
13. Sauter alle grøntsager af i 3-4 minutter, uden at de tager farve.
14. Tilsæt de forkogte linser.
15. Tilsæt 3,5 dl vand pr. person.
16. Tilsæt krydderiblandingen.
17. Lad suppen simre i 20-30 minutter
18. Smag suppen til med salt og peber og gerne lidt rødvinseddike, hvis du har det.
19. Kom spinaten i suppen, og vend rundt.
20. Når suppen igen når kogepunktet, tilsættes fisken.
21. Sluk for blusset, og sæt låg på.
22. Lad fisken trække i suppen i 4-5 minutter.
Anretning: Fordel suppe og fisk i suppeskåle, hæld 1 generøs spiseskefuld af din allerbedste ekstra jomfruolivenolie over hver portion. Gør gerne som grækerne, og hæld 1 tsk. rødvinseddike over, hvis du har det. Drys også med masser af smuldret feta og hakket persille.
Linsesuppekrydderi indeholder: 60% urtebouillon, 15% tørret oregano, 10% korianderfrø, 10% sort peber, 5% laurbærblade.
Linsesuppekrydderi indeholder:
60% urtebouillon, 15% tørret oregano, 10% korianderfrø, 10% sort peber, 5% laurbærblade.
Kommentarer og forslag til opskriften