0
Græsk "fakes soupa" linsesuppe med pocheret sejloins

Græsk "fakes soupa" linsesuppe med pocheret sejloins

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

1. Del fisken i portionsstykker, og drys dem med fint salt på begge sider.

2. Sæt fisken til side, ikke på køl, til den skal bruges senere.

3. Skyl alle grøntsager grundigt i koldt vand.

4. Skræl, og skær kartofler og gulerødder i tern på ca. 4 x 4 mm.

5. Skær tomater i tern.

6. Pil og hak løg groft.

7. Pil og hak hvidløg fint.

8. Skyl linserne grundigt, og giv dem et opkog i rigeligt, godt saltet vand i 2 minutter.

9. Dræn vandet fra linserne, og kasser vandet.

10. Skyl spinaten 2 gange i koldt vand, og dræn vandet fra.

11. Pluk og hak persillen.

12. Kom godt med god olivenolie i en god stor bredbundet suppegryde med tilhørende låg.

13. Sauter alle grøntsager af i 3-4 minutter, uden at de tager farve.

14. Tilsæt de forkogte linser.

15. Tilsæt 3,5 dl vand pr. person.

16. Tilsæt krydderiblandingen.

17. Lad suppen simre i 20-30 minutter

18. Smag suppen til med salt og peber og gerne lidt rødvinseddike, hvis du har det.

19. Kom spinaten i suppen, og vend rundt.

20. Når suppen igen når kogepunktet, tilsættes fisken.

21. Sluk for blusset, og sæt låg på.

22. Lad fisken trække i suppen i 4-5 minutter.

Anretning: Fordel suppe og fisk i suppeskåle, hæld 1 generøs spiseskefuld af din allerbedste ekstra jomfruolivenolie over hver portion. Gør gerne som grækerne, og hæld 1 tsk. rødvinseddike over, hvis du har det. Drys også med masser af smuldret feta og hakket persille.

Linsesuppekrydderi indeholder: 60% urtebouillon, 15% tørret oregano, 10% korianderfrø, 10% sort peber, 5% laurbærblade.

Bonusinfo

Linsesuppekrydderi indeholder:

60% urtebouillon, 15% tørret oregano, 10% korianderfrø, 10% sort peber, 5% laurbærblade.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?