0
Gratineret blomkål med kapers og linsesalat
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
raspblomkålkrystal karlløg
1 min.
Blomkål

Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft. Skyl blomkål og skræl løgene.

Skær blomkålen ud i store buketter, og skær løgene i kvarte. Vend begge dele med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber. Pas på, at løgene ikke falder fra hinanden. Læg blomkålen med skærefladen op, så er der bedre plads til rasp og ost senere.

Bred løg og blomkål ud på en flad bradepande, læg blomkålen med skærefladen op, så er der bedre plads til rasp og ost senere. Bag i ovnen i ca. 20 min.

Drys så rasp og riv ost fint henover, og lad det gratinere med et par minutter, til det er smeltet og har taget lidt farve. Du kan tænde for grillen i ovnen, men sørg for at holde godt øje.

squashgrønne linserbredbladet persille
10 min.
Grønt

Sæt linserne over at koge i en gryde med rigeligt, saltet vand. De skal koge ca. 15 min.

Skyl squashen. Skær den i grove stykker, og steg dem kort og hårdt på en pande i en smule olie. Steg dem kun på én side og kun i 2-3 min., så de tager godt med farve, men beholder noget sprødhed.

Dræn kapersene, og hak dem groft. Skyl persillen, og pluk den ud i blade. Snit stilkene fint med en kniv.

20 min.
Salat

Dræn linserne, og kom dem op i en skål sammen med kapers, persilleblade, persillestilke, squash, ca. 1 spsk olivenolie pr. kuvert, citronsaft og masser af fintrevet citronskal.

Vend rundt, og smag til med salt og friskkværnet peber. 

30 min.
Anretning

Anret linsesalaten i bunden af en dyb tallerken med de gratinerede grøntsager ovenpå. Slut gerne af med et par dråber olivenolie over retten.

Velbekomme!

Bonusinfo

Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.

Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!

- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.

Alt sammen med et formål: Maximal Umami!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?