0
Gratineret rigatoni med grøn bolognese
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Durumhvedemel, Fuldkornsdurumhvedemel, Hvedemel, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
aubergineløgsquash
1 min.
Grønt

Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft. Sæt også en stor gryde vand over at koge med rigeligt, godt saltet vand til pastaen.

Skyl aubergine og squash, og skræl løget.

Skær aubergine og squash i helt små tern, og hak løget fint med en skarp kniv.

flåede og hakkede tomateraubergineløgrøget paprikasquash
10 min.
Bolognese

Find en stor gryde frem som kan rumme hele retten. Skru op på høj varme, og tilsæt en smule olivenolie. Brun aubergine godt af i et par minutter, og tag dem så op igen. Skru ned på mellem varme, og tilsæt lidt ny olie. Sauter løgene af i 2-3 min., uden at de tager farve. Tilsæt så squash og 1 lille tsk. røget paprika pr. kuvert.

Lad det hele tilberede et minuts tid mere, og tilsæt så aubergine og hakkede tomater til gryden. Krydr med salt og friskkværnet peber. Tilsæt evt. en smule vand, og lad det hele simre under låg i ca. 10-15 min.

Kog pastaen til den er al dente i det spilkogende vand.

frisk mozzarellarasp
25 min.
Gratinering

Når pastaen er al dente, sigter du vandet fra, og kommer pastaen op i den færdige sovs. Vend det hele godt rundt, og smag til en sidste gang. Kom retten op i et smurt ildfast fad.

Pluk mozarellaen ud i grove stykker, og tryk den lidt ned i pastaen. Drys rasp henover hele fadet, og gratinér retten i ovnen, til raspen har taget flot farve, og er blevet sprød.

Du kan tænde for grillen i ovnen, hvis det kniber med farven, men husk at holde godt øje!

30 min.
Anretning

Servér rigatonien direkte fra ovnen.

Velbekomme!

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Pastaen er lavet afhelt klassisk med 100% Italiensk økologisk durumhvede, med en andel på 50% fuldkorns durumhvede, der giver fuldkorn og fibre og dermed en mere smagfuld pasta, men stadig med den klassiske pastasmag og bid.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Rigatoni: (riga= rille, -oni betyder stor på italiensk)

Store pasta rør med riller, den variant som bedst og maksimalt fanger og holder på pastasauce og tilbehør.

Oprindelse er fra de Sicilianske retter og det er en af Syditalienernes mest elskede pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?