0
Gratineret rigatoni med stegt spidskål og basilikum

Gratineret rigatoni med stegt spidskål og basilikum

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

flåede og hakkede tomaterhvidløg
1 min.
Lav saucen

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Sæt en stor grydefuld vand over at koge til pasta - husk et godt skud salt i vandet.

Snit hvidløget fint, og sautér det 1-2 min. i en god mængde olie i en gryde. Kom de hakkede tomater op i gryden, og giv det hele et opkog. Smag til med salt og friskkværnet sort peber.

rigatoni, 50% fuldkornfrisk mozzarella
5 min.
Kog pastaen

Kog pastaen til den er al dente efter anvisning på pakken. Vend herefter den drænede pasta sammen med tomatsovsen, og kom den op i et ildfast fad. Læg skiver af mozzarella ovenpå, og bag i ovnen ca. 15-20 min., til osten er gylden.

hasselnøddekernerspidskål
15 min.
Steg spidskålet

Skær spidskålet i store både med stok på. Varm en pande op ved mellemvarme, og tilsæt lidt olivenolie. Steg kålen på skærefladerne ca. 5-7 min., så den tager masser af farve, og bliver mør. Krydr med lidt salt.

Hak nødderne med en kniv, mens kålen steger. Skyl basilikum, og lad dem dryppe af indtil servering.

basilikumcitron
30 min.
Anretning

Anret en stor skefuld gratineret pasta på en tallerken med det stegte kål ved siden af. Kom nødderne, godt med fintrevet citronskal, basilikumblade og lidt olivenolie henover det stegte kål.

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Pastaen er lavet afhelt klassisk med 100% Italiensk økologisk durumhvede, med en andel på 50% fuldkorns durumhvede, der giver fuldkorn og fibre og dermed en mere smagfuld pasta, men stadig med den klassiske pastasmag og bid.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Rigatoni: (riga= rille, -oni betyder stor på italiensk)

Store pasta rør med riller, den variant som bedst og maksimalt fanger og holder på pastasauce og tilbehør.

Oprindelse er fra de Sicilianske retter og det er en af Syditalienernes mest elskede pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?