0
Grov mos af søde kartofler med kærnemælk og krydret kål

Grov mos af søde kartofler med kærnemælk og krydret kål

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

søde kartofler
1 min.
Kartoffelmos

Tænd ovnen på 220 grader varmluft.

Skræl kartoflerne, skær dem i grove chunks, kom dem i en gryde med rigeligt vand, og kog dem i ca. 15 min., til de er møre.

 

rødløg
5 min.
Løg

Skræl løgene, halvér dem, og gnid dem med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber.

Bag dem i ovnen i ca. 20 min., til de har taget farve, og er blevet møre.

lille hvidkålcitronbiryani krydderisyrlige spiseæbler
10 min.
Kål

Snit kålen tyndt med en skarp kniv, og kom det op i en skål med lidt salt, krydderblandingen og masser af fintrevet citronskal.

Bland det grundigt, og giv det gerne nogle klem med dine hænder.

Snit æblet i tynde strimler, og vend det i kålen lige inden servering.

kærnemælksøde kartofler
20 min.
Kartoffelmos

Hæld vandet fra kartoflerne, og tilsæt et godt skud olivenolie eller en klat smør. Mos kartoflerne med en gaffel eller et piskeris, og smag til med salt og friskkværnet peber.

Lige inden servering vender du kærnemælken i mosen, uden at røre alt for meget.

30 min.
Anretning

Anret mosen i bunden af en dyb tallerken med løg og kålsalat ovenpå.

Bonusinfo

Biryani krydderimix: 50% Madras karry, 15% grønne kardemommefrø, 15% gurkemeje, 10% kanel, 5% laurbærblade.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?