Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
Skræl kartoflerne, skær dem i grove chunks, kom dem i en gryde med rigeligt vand, og kog dem i ca. 15 min., til de er møre.
Skræl løgene, halvér dem, og gnid dem med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber.
Bag dem i ovnen i ca. 20 min., til de har taget farve, og er blevet møre.
Snit kålen tyndt med en skarp kniv, og kom det op i en skål med lidt salt, krydderblandingen og masser af fintrevet citronskal.
Bland det grundigt, og giv det gerne nogle klem med dine hænder.
Snit æblet i tynde strimler, og vend det i kålen lige inden servering.
Hæld vandet fra kartoflerne, og tilsæt et godt skud olivenolie eller en klat smør. Mos kartoflerne med en gaffel eller et piskeris, og smag til med salt og friskkværnet peber.
Lige inden servering vender du kærnemælken i mosen, uden at røre alt for meget.
Anret mosen i bunden af en dyb tallerken med løg og kålsalat ovenpå.
Biryani krydderimix: 50% Madras karry, 15% grønne kardemommefrø, 15% gurkemeje, 10% kanel, 5% laurbærblade.
Kundekommentarer ()