0
Grov mos af søde kartofler med kærnemælk og krydret kål

Grov mos af søde kartofler med kærnemælk og krydret kål

Hovedingrediens:
Grøntsager
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mælk, Nødder

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
søde kartofler
1 min.
Kartoffelmos

Start med at skrælle kartoflerne og skær dem i grove chunks. Kom dem i en gryden med rigeligt vand. Kog dem møre, ca. 15 min.

Tænd ovnen på 220 grader varmluft.

rødløg
5 min.
Løg

Skræl løgene og halver dem. Gnid dem med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber. Bag dem i ovnen til de har taget farve og er blevet møre - ca. 20 min.

lille hvidkålcitronbiryani krydderisyrlige spiseæbler
10 min.
Kål

Snit kålen tyndt med en skarp kniv. Kom det op i en skål med lidt salt, krydderblandingen og masser af fintrevet citronskal. Bland det grundigt og giv det gerne nogle klem med dine hænder.

Skyl æblet og snit det i tynde strimler. Vend i kålen lige inden servering.

kærnemælksøde kartofler
20 min.
Kartoffelmos

Hæld vandet fra kartoflerne og tilsæt et godt skud olivenolie eller en klat smør. Mos kartoflerne med en gaffel eller et piskeris og smag til med salt og friskkværnet peber.

Lige inden servering vender du kærnemælken i mosen uden at røre alt for meget.

30 min.
Anretning

Anret mosen i bunden af en dyb tallerken med løg og kålsalaten ovenpå.

Velbekomme!

Bonusinfo

Biryani krydderimix: 50% Madras karry, 15% grønne kardemommefrø, 15% gurkemeje, 10% kanel, 5% laurbærblade.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?