Start med at skrælle kartoflerne og skær dem i grove chunks. Kom dem i en gryden med rigeligt vand. Kog dem møre, ca. 15 min.
Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
Skræl løgene og halver dem. Gnid dem med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber. Bag dem i ovnen til de har taget farve og er blevet møre - ca. 20 min.
Snit kålen tyndt med en skarp kniv. Kom det op i en skål med lidt salt, krydderblandingen og masser af fintrevet citronskal. Bland det grundigt og giv det gerne nogle klem med dine hænder.
Skyl æblet og snit det i tynde strimler. Vend i kålen lige inden servering.
Hæld vandet fra kartoflerne og tilsæt et godt skud olivenolie eller en klat smør. Mos kartoflerne med en gaffel eller et piskeris og smag til med salt og friskkværnet peber.
Lige inden servering vender du kærnemælken i mosen uden at røre alt for meget.
Anret mosen i bunden af en dyb tallerken med løg og kålsalaten ovenpå.
Velbekomme!
Biryani krydderimix: 50% Madras karry, 15% grønne kardemommefrø, 15% gurkemeje, 10% kanel, 5% laurbærblade.
Kundekommentarer ()