0
Grov salat med krydderbagt græskar, dampet broccoli og ferskner

Grov salat med krydderbagt græskar, dampet broccoli og ferskner

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
hokkaido græskarchipotlesauce krydderi
1 min.
Græskar

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Skyl græskarret grundigt og fjern evt. urenheder - du behøver ikke skrælle det.

Fjern kernehuset og skær herefter græskarret ud i grove både. Gnid dem med lidt olivenolie, salt og krydderblandingen. Bag dem i en bradepande til de er gyldne og møre - ca. 20-25 min.

10 min.
Kikærter

Dræn kikærterne for vand, vend dem med en smule olivenolie, salt og friskkværnet peber og bred dem ud på en bageplade. Bag dem i ovnen, til de er sprøde - ca. 20 min.

broccoli
15 min.
Broccoli

Skyl broccolien og skær den ud i buketter. Kom buketterne op i en gryde og kom en smule vand heri, blot så bunden er dækket. Lad broccolien dampe under låg ved middelhøj varme, til de er møre - ca. 5-7 min.

Tag dem herefter op af gryden og krydr med lidt salt. 

flade fersknercashewnødder1
20 min.
Ferskner

Skær fersknerne ud i mundrette bidder og rist nødderne kort på en tør pande. Hak herefter nødderne.

Vend nødder, ferskner og broccoli sammen i en skål, med et par dråber olivenolie.

græsk yoghurt, 10%
30 min.
Anretning

Smør en stor skefuld yoghurt ud i bunden af en dyb tallerken. Anret de bagte græskar rund i tallerknen og kom broccoli, ferskner og nødder ovenpå.

Drys de sprøde kikærter over retten til sidst.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Indeholder:

25% Chipotle, 25% sød paprika, 15% spidskommen, 15% paprikaflager, 15% tørret dild, 5% hvidløgspulver.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.