0
Grydestegt fennikel med sorte bønner, majs og Krystal Karl

Grydestegt fennikel med sorte bønner, majs og Krystal Karl

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Fennikelhvidløg
1 min.
Fennikel

Skyl fennikel, og skær den i kvarte på langs. Find en stor, bred gryde frem, og læg alle fennikelstykker på skærefladen i et lag, så de alle rører bunden, og ikke ligger oveni hinanden. Hvis du laver mad til 3-4 kuverter, kan du også bruge to gryder.

Kom vand i gryden, så fenniklen er lidt under halvt dækket, og tilsæt et godt skud olivenolie og lidt salt. Kom også de hele, upillede hvidløgsfed ned i.

Lad først gryden koge/dampe ved mellem varme under låg i ca. 6-8 min. Fjern så låget, og lad vandet fordampe stille og roligt, indtil det er væk, og fennikelstykkerne begynder at stege i olien. Lad stykkerne tage godt med farve og blive helt møre, uden at du rører eller rykker med dem. Når de slipper en lille kniv let, er de færdige. 

danske majskolber
10 min.
Majs

Imens fenniklen tilbereder, kan du koge majsen. Fjern skrællen på kolberne, halver dem en gang, og kog dem stille og roligt i 4-5 min. i en gryde med godt saltet vand.

sorte  bønnerbabyspinat
15 min.
Spinat

Skyl spinaten grundigt, og fjern de groveste stilke.

Snit bladene igennem et par gange med en kniv.

Dræn bønnerne for vand.

25 min.
Bønner

Når fennikelstykkerne er møre, fjerner du dem forsigtigt fra gryden. Kom bønner op i samme gryde sammen med et godt skud olivenolie og lidt salt.

Lun det hele igennem under omrøring, tilsæt til sidst spinaten og lad det falde let sammen.

citronkrystal karl
30 min.
Anretning

Anret bønner og spinat i bunden af en tallerken med den stegte fennikel oveni.

Riv masser af ost og citronskal over retten. Server majsene på siden med et par dråber olivenolie eller lidt smør på.

Husk også at spise de møre hvidløgsfed til.

Bonusinfo

Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.

Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!

- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.

Alt sammen med et formål: Maximal Umami!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?