0
Grydestegt knoldselleri med bælgærter, sommersalat og hasselnødder

Grydestegt knoldselleri med bælgærter, sommersalat og hasselnødder

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kikærter i vand
1 min.
Bag kikærterne

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Dræn kikærterne grundigt, vend dem med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber. Bred dem ud på en bageplade, og bag ca. 20 min., til de er sprøde og gyldne. Rør lidt rundt i dem en gang imellem.

knoldselleri
5 min.
Steg selleri

Skræl selleriet med en kartoffelskræller.

Skær selleriet ud i store både. 

Kom lidt olivenolie i en gryde, og læg selleristykkerne i gryden, så alle ligger på bunden, og ingen af stykkerne ligger oven i hinanden. Hvis du laver mad til 4 kuverter, kan du med fordel fordele selleristykkerne i to gryder.

Kom en smule vand i gryden, blot så det lige dækker bunden af gryden. Damp selleristykkerne et par minutter under låg. Fjern låget, og lad vandet koge væk, så stykkerne begynder at stege i olien.

Lad dem stege, til de er møre, og har taget godt med farve på stegesiden. Du skal ikke vende dem undervejs.

Når stykkerne er møre, tilsætter du en god klat smør til gryden, og lader den bruse op og brune. Træk gryden fra varmen, og lad selleristykkerne trække indtil servering.

salathasselnøddekernerærter i bælgskalotteløg
15 min.
Ordn det grønne

Hak skalotteløget super fint med en skarp kniv. Bælg ærterne, og hak nødderne groft. Pluk salaten ud i mundrette stykker.

Kota-ostcitron
30 min.
Anretning

Kom skalotteløg og ærter ned i gryden med selleri, og vend det hele forsigtigt rundt. Anret i en dyb tallerken med salat og sprøde kikærter over. Kom lidt af smørret fra gryden over retten.

Slut af med at komme lidt fintrevet citronskal og brud af osten over retten.

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?