Polenta: Tag 1/3 fra til panering. Kog 5 dl/10 dl letsaltet vand op og rør med 100g/200g af polentaen. Kog ved medium varme under konstant omrøring i 2-3 minutter. Lad den hvile 4-5 minutter under låg – rør med revet parmesan, 2-3 spsk. af din bedste olivenolie eller lidt kold smør og smag til med salt og peber. Gem evt. lidt a polentaen til dagen efter.
Havkat: Del fisken i mindre stykker og krydr med salt og peber. Vend fisken i polentamelet og tryk det godt fast. Steg på en non-stick pande i rigeligt neutral olie sammen med et par letknuste hvidløgsfed og et par stængler timian (pluk bladene af og gem til majsene)
Majs: Fjern bladene og kog majskolberne i rigeligt godt saltet vand i 6-8 min. Køl dem let ned og skær majskernerne af. Sauter majsene i en lille tykbundet gryde i en klat smør sammen med finthakket skalotteløg og finthakket plukkede timianblade. Tilsæt det sidste revet parmesan og 2-3 spsk. vand – lad vandet koge ind til det er helt fordampet og smag til med salt og peber.
Rucolasalat: Skyl salaten i 2 hold koldt vand og slyng den tør i en salatslynge – vend med lidt citronsaft og god olivenolie samt salt og peber.
Anretning: Som vist – majs i bunden – polenta ovenpå – fisken omkring, lidt revet parmesan og brøndkarse drysset over retten. Server en rucolasalat ved siden af.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kundekommentarer ()