0
Hvid pizza med kartofler, ramsløg & varmrøget torskefilet

Hvid pizza med kartofler, ramsløg & varmrøget torskefilet

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
20 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mælk, Torsk

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 250-275 grader.
  2. Pluk og skyl ramsløgsbladene.
  3. Blend bladene med lidt god olivenolie til en flot irgrøn olie – sigt den evt. gennem en finmasket sigte eller et kaffefilter.
  4. Pil skindet af fisken og del fiskekødet i mindre stykker kom det i en skål og vend med lidt god olivenolie samt salt og peber.
  5. Pak pizzadejen forsigtigt ud med mel på hænderne – den skal ikke æltes sammen.
  6. Rul pizzadejen tyndt ud med en kagerulle (se video) til en diameter på ca. 20-25 cm. Rul fra midten og ud!
  7. Brug rigeligt mel både over og under dejen – gerne grov semula durummel.
  8. Børst overskydende mel af toppen af pizzabundene.
  9. Fordel nu cremefraichen i et tyndt lag på pizzaerne og riv derefter parmesan over i et jævnt lag (gem ca. 1/3 til sidst)
  10. Skrub eller skrab kartoflerne og skær dem i tynde 1-2 mm skiver på et mandolinjern. Kom dem i rigeligt iskoldt vand i 5 minutter.
  11. Dræn vandet fra kartoflerne og dup dem tørre med et viskestykke.
  12. Fordel derefter kartoffelskiverne på pizzaerne i et tyndt lag den lige netop overlapper hinanden.
  13. Krydr med salt og peber samt et generøst splash olivenolie.

Nu kan du lave pizzaerne på 2 måder:

      A) Hvis du har en pizzabagesten og en pizzaspade:

  • Forvarm ovnen og bagestenen på over og undervarme på fuld skrald til minimum 250-275 grader og bag pizzaerne direkte på stenen i 5-8 minutter til de er sprøde og lækre

      B) Hvis du laver dem på bageplader i ovn:

  • Lav pizzaerne direkte på bagepapir og kom dem på bageplader. Sæt pizzaerne ind i en 250 grader forvarm ovn. Pizzaerne bages til de er sprøde og lækre. Det tager omtrent 12-15 minutter.
Anretning

Krydr med friskkværnet sort peber og det sidste parmesan. Fordel den røgede fisk på pizzaerne der til sidst dryppes med ramsløgsolie og serveres straks.

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?