0
Indisk inspireret sprødstegt kuller med aloo gobi

Indisk inspireret sprødstegt kuller med aloo gobi

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Indisk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Aloo = Kartofler.

Gobi = Blomkål.

Aloo Gobi er en traditionel indisk vegetarret, som kan klassificeres som comfort food - her serveres den med lækker friteret fisk.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
aloo gobi krydderikartoflerblomkålzittauerløgflåede og hakkede tomaterhvidløggrøn chiliingefærlime
1 min.
Aloo Gobi:

Varm lidt neutral olie i en bredbundet gryde med tilhørende låg op til medium-høj varme. Når olien er varm, tilsættes skrællede kartofler, der er skåret i rustikke tern på ca. 2 x 2 cm, og de sauteres, til de er gyldne. Tag kartoflerne op med en hulske. Gentag med blomkål, der er delt i små buketter, til også de er gyldne. Juster varmen ned til medium-lav, og tilsæt evt. lidt mere olie, hvis det er nødvendigt. Sauter nu de hakkede løg, indtil de er bløde og gyldne men ikke brune. Derefter tilsættes hakket hvidløg og fintrevet ingefær, og det hele sauteres igennem i et par minutter. Kom de hakkede tomater i sammen med krydderiblandingen (gem 1/3 til fisken), og lad det simre i 5-10 min. Kom kartoflerne tilbage i gryden sammen med finthakket frisk chili (gem lidt til anretning) og salt. Bring retten tilbage til simrepunktet, dæk med låg, og kog i fem minutter. Tilsæt blomkål og et stænk af vand, dæk med låg, og kog til kartofler og blomkål er møre. Rør jævnligt rundt for at sikre, at det ikke brænder på. Tilføj evt. mere vand, hvis det er nødvendigt.

Smag nu Aloo Gobien til med lidt sukker, salt og limesaft.

30 min.
Fisk:

Del fileterne i mindre stykker. Kom dem i en skål, og drys med lidt fint salt samt det sidste aloo gobi krydderi. Vend fisken i lidt kartoffelmel eller maizena, og steg fileterne sprøde i en lille friture eller på en pande i rigelig olie. Lad fileterne dryppe af på fedtsugende papir. Drys med fint salt.

45 min.
Anretning:

Som vist på billedet.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Aloo Gobi krydderi indeholder: 30% Spidskommen, 15% nigella frø, 15% korianderfrø, 15% chilipulver, 15% gurkemeje, 10% methi (tørret bukkehorn blade og garam masala)

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?