0
Skærising en papilotte med kryddersmør og små kartofler

Skærising en papilotte med kryddersmør og små kartofler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

"En papilotte" betyder blot, at man tilbereder fisken og grøntsagerne i papir eller folie i ovnen eller på grillen.  Når man bager fisk en papilotte, bibeholdes alle de gode næringsstoffer.  Fisken bliver saftig og krydderurtesmørret bliver til en dejlig sauce i selskab med de små tomater.

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

skærisingfilet uden skindtomater på stilk, fx cherry, blomme eller cocktailsmå kartoflerpersilledildcitronsmør
1 min.
Fisk og kartofler

Ovnen tændes på 200 grader, varmluft.  Lad en bageplade stå i ovnen for at forvarme.

Kartoflerne skylles og sættes over at koge i rigeligt, saltet vand.  Det er ikke nødvendigt at skrælle kartoflerne, men man kan gøre det hvis man synes.

Fisken krydres med lidt salt og peber og foldes sammen på den lange led.  Rul eller fold dem sammen til små "pakker" og lad dem stå og hvile.

Krydderurterne skylles, slynges tørre og hakkes fint.  Stænglerne kommer over i kartoffelgryden for at give ekstra smag.

Kryddersmørret laves ved at røre en lille spsk. blødt smør pr. person sammen med de hakkede krydderurter, masser af frisk peber, lidt fintrevet citronskal og 1 tsk. citronsaft pr. person.

Tomaterne skylles, deles i halve eller kvarte og vendes i lidt god olivenolie samt salt, peber og en anelse sukker.

Pakkerne forberedes ved at lægge et rektangel bagepapir pr. person ud på køkkenbordet.  Fordel tomaterne på midten af hver pakke og læg de små fiskepakker ovenpå.  Top op med små klatter kryddersmør ovenpå fisken.

Pakkerne lukkes ved at folde de to sider hen over fisken og tomaterne, og så rulle siderne, indtil pakken er lukket.

 

15 min.

Placér pakkerne på den forvarmede bageplade og bag dem, til fisken lige er gennembagt, omkring 10 -15 minutter, alt efter hvor mange du laver mad til og hvor effektiv din ovn er.

30 min.
Anretning

Servér fiskepakkerne med de små kartofler til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.