0
Japanske kødboller med togareshi, goma, shitakee og nudler

Japanske kødboller med togareshi, goma, shitakee og nudler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
sesamfrøtamari/soyalimehvidløg
1 min.
Goma dressing:

Rist sesamfrø i en 175 grader varm ovn i 12-15 min., til de er gyldne eller på en pande til de begynder at poppe. Knus dem derefter i en morter, til de fleste frø er helt knust. Bland med 1-2 spsk. rørsukker, limesaft fra halvdelen af limen, tamari + evt. lidt god mayonnaise, hvis du har det (kan snildt udelades). Lad gerne dressingen trække lidt, så sukkeret opløses. Smag til med salt og peber. Riv et 1/2 fed hvidløg fint, og kom det i. 

hakket grisekødShichimi tôgarashihvidløg
5 min.
Japanske kødboller med togareshi

Rør kødet sammen med halvdelen af krydderiblandingen samt lidt revet hvidløg og salt. Form til boller på størrelse med bordtennisbolde og steg dem ved høj varme på en pande/gryde i neutral olie til de er brune og sprøde og gennemstegt. Sæt kødbollerne til side og gem panden til svampne. 

shiitake svampehvidløg
15 min.
Svampe:

Rens svampene, og snit eller riv dem i tynde lameller. Rist svampene på den pande hvor du tidligere stegte kødboller, kom evt. lidt ekstra i lidt neutral olie. Når de er gyldne, krydres med salt, peber og hakket hvidløg. Krydr igen med salt og peber, og vend svampeblandingen i de kogte nudler sammen med goma dressingen. Smag til med salt og peber.

nudler
20 min.
Nudler:

Kog nudlerne i rigeligt, godt saltet vand efter anvisning på posen (vandet skal smage salt som Middelhavet, siger Italienerne!) Kom nudlerne i et dørslag, og vend den med lidt olie i en skål. Hold den lun!

Fif. har du sesamolie kan du med fordel bruge det!

Shichimi tôgarashilime
25 min.
Anretning:

Vend nudler, gomadressing og kødboiller sammen og server. Drys evt med det sidste Shichimi tôgarashi og pynt med det sidste lime.

Bonusinfo

Shichimi tôgarashi blev oprindeligt solgt som urtemedicin i det 17. århundrede, shichimi togarashi (der bogstaveligt talt betyder "syv smags chilipeber") er en krydret-velsmagende blanding af groft malet chili plus forskellige ingredienser afhængigt af regionen, producenten og kokken der blander den. Nogle japanske sælgere tilbyder endda tilpassede blandinger. Foruden chilen inkluderer typiske ingredienser sansho eller Sichuan-peber, tørret citrusskal, sesamfrø, birkes, hampefrø, ingefær, hvidløg, shiso og noritang.

Vores indeholder: 

Shichi-mi tôgarashi indeholder: 10% tørret mandarinskal, 5% tørret orangeskal, 5% tørret ingefær, 10% sanshô peber (alternativt sechuan peber), 5% sort peber, 10% ristet sesam, 10% hvide birkes, 20% chili pulver, 10% sort sesam, 5% hvidløgspulver, 10% tørrede tangflager.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?