Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Rør kødet med salt, peber og 1/3 af krydderiblandingen. Rør derefter med et et eller 2 æg (hvis du har æg - ikke strengt nødvendigt). Kom 1/3 af raspen i farsen, og rør den sammen. Lad farsen hvile i et par minutter. Rul små kugler på størrelse med en bordtennisbold. Vend dem i rasp, og steg dem derefter på en pande i neutral olie, til de er gyldne og sprøde. Tag kødbollerne af panden, og sæt dem til side. Gem panden til senere.
Pil og hak rødløg og hvidløg. Skær aubergine og peberfrugt i små tern. Pluk bladene af koriander, og hak stilkene fint. Pluk og skyl salaten.
Kom de hakkede hvidløg og rødløg på panden, hvor du stegte kødet. Steg dem igennem et par minutter. De må gerne blive let gyldne uden at branke. Kom aubergine på panden sammen med en generøs mængde af din bedste olivenolie. Lad det sautere ved medium varme, til auberginerne har optaget olien og er blevet bløde. Tilsæt peberfrugt, resten af krydderiblandingen og hakkede korianderstilke. Sauter igennem i 2-3 min. Husk at krydre med salt. Vend det hele sammen med couscous i en stor skål.
Som vist på billedet. Drys med plukket koriander. Servér dertil en skål med plukket salat vendt med en smule olie og eddike.
Mechoui krydderiblanding indeholder:
20% spidskommen, 20% gurkemeje, 20% paprika, 18% korianderfrø, 10% chili, 10% sort peber, 2 % safran
Kundekommentarer ()