0
Kofta-kebab med bagte auberginer og citron-miso dip

Kofta-kebab med bagte auberginer og citron-miso dip

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Mellemøstlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

jasminris
1 min.
Ris

Tænd ovnen på 225 grader. 

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.

Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.

aubergine
2 min.
Bagte auberginer

Halver auberginen, og lav ridser ned i kødet på kryds og tværs. Dryp med olivenolie på skærefladen, og drys med salt. Placer auberginerne i et ildfast fad med skærefladen opad. Bag dem i ca. 30 min., eller til de er helt møre. 

sesamfrø
5 min.
Ristet sesam

Bag sesamfrøene i 5-7 min. i ovnen. Alternativt 10 min. ved jævn varme på en pande. Husk at vende rundt ofte. 

Kom de ristede sesam i en morter med lidt groft salt, og knus dem let.

tahinbrun misocitronhvidløg
10 min.
Citron-hvidløgs-miso dip

Rør miso, tahin, fintrevet hvidløg (brug det halve her) og citronsaft sammen. Tilsæt ca. samme mængde god olivenolie, som der er miso/tahin og citronsaft. Smag til med salt og peber. Bliver dippen for tyk, så tilsæt en smule vand.

hakket oksekødKofta kebab krydderibredbladet persillehvidløg
15 min.
Kofta

Rør kødet sejt med salt. Krydr med lidt sukker samt Kofta kebabmixet. Skyl, pluk og hak persillen, og rør halvdelen i farsen sammen med det sidste hvidløg.

Form 3 små ovale ”deller” pr. person, og stik evt. en bambuspind i hver kofta, hvis du har sådan nogen. Har du ikke bambuspinde, serveres de blot, som de er. 

Pensl med olie, og grill eller steg koftaerne. Når de er sprøde, gyldne og gennemstegte, er de klar. Krydr med salt og peber under stegningen.

forårsløgbredbladet persillesesamfrøcitron
35 min.
Anretning

Som vist på billedet. Smør misodippen ovenpå de bagte auberginer. Drys med masser af sesam, fintsnittede forårsløg, revet citronskal samt det sidste hakkede persille.

Bonusinfo

Kofta kebab krydderi indeholder:

Spidskommen 30%, Korianderfrø 20%, allehånde 10%, kanel 10%, sort peber 10%, Cayenne 5%, ingefær 5%, tørret hvidløg 5% og tørret persille 5%

Bonusinfo

Miso

- umamibomben der kan peppe enhver ret op!

Miso stammer fra Japan og er en fermenteret paste lavet på brune ris eller sojabønner.

Miso er karakteriseret med en enestående evne til at bidrage med unik dybde og umami til smagsprofilen i mange retter.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?