0
Kofta-kebab med bagte auberginer, ris, citron-miso dip & ristet sesam

Kofta-kebab med bagte auberginer, ris, citron-miso dip & ristet sesam

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Mellemøstlig
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Sesam, Nødder, Soyabønner

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

ris, basmati
1 min.
Ris:

Tænd ovnen på 225 grader. 

Kog risene efter anvisning på posen.

- eller gør som jeg og brug følgende vejledning:

Jeg har nu +25 års erfaring som kok og bilder mig ind jeg ved et eller andet om mad og også om at koge ris ;-) Men for nyligt fik jeg dette fif fra min gode ven "Skovrideren", der har boet en årrække i Nepal. Han sagde: kog rigeligt vand op med lidt salt i. Kom ris i når vandet koger - låg på! Sæt uret, tik, tak - efter 8 minutter hældes vandet fra - på med låget igen, skru ned på 1 og lad risene trække 5-10 minutter! Voilà perfekt fluffy ris HVER GANG! 

Jeg må indrømme jeg har ikke set mig tilbage siden og koger nu ALTID mine basmatiris efter denne metode! Tak Jesper! 

aubergine
2 min.
Bagte auberginer:

Halver auberginen, og lav nogle dybe, ikke gennemgående, ridser ned i kødet på kryds og tværs. Dryp generøst med rigeligt god olivenolie på skærefladen, og drys med salt. Placer auberginerne i et ildfast fad med skærefladen opad. Bag dem i ca. 30 min., eller til de er helt møre. Imens auberginerne er i ovnen, laves dip og kofta klar.

sesamfrø
5 min.
Ristet sesam:

Kom sesamfrøene i et ildfast fad, og bag dem i 5-7 min. i ovnen, til de er gyldne. Alternativt kan de ristes i 10 min. ved jævn varme på en pande. Husk at vende rundt ofte. 

Kom de ristede sesam i en morter med lidt groft salt, og knus dem let.

tahinbrun misocitronhvidløg
10 min.
Citron-hvidløgs-miso dip:

Rør miso, tahin, fintrevet hvidløg (brug det halve her) og citronsaft sammen. Tilsæt ca. samme mængde god olivenolie, som der er miso/tahin og citronsaft. Smag til med salt og peber. Bliver dippen for tyk, så tilsæt en smule vand.

hakket oksekødkofta krydderibredbladet persillehvidløg
15 min.
Kofta:

Rør kødet sejt med salt. Krydr med lidt sukker samt Kofta kebabmixet. Skyl, pluk og hak persillen, og rør halvdelen i farsen sammen med det sidste hvidløg.

Form 3 små ovale ”deller” pr. person, og stik evt. en bambuspind i hver kofta, hvis du har sådan nogen. Har du ikke bambuspinde, serveres de blot, som de er. 

Pensl med olie, og grill eller steg koftaerne. Når de er sprøde, gyldne og gennemstegte, er de klar. Krydr med salt og peber under stegningen.

forårsløgbredbladet persillesesamfrøcitron
35 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Smør misodippen ovenpå de bagte auberginer. Drys med masser af sesam, fintsnittede forårsløg, revet citronskal samt det sidste hakkede persille.

Bonusinfo

Kofta kebabmix indeholder:

Spidskommen 30%, Korianderfrø 20%, allehånde 10%, kanel 10%, sort peber 10%, Cayenne 5%, ingefær 5%, tørret hvidløg 5% og tørret persille 5%

Bonusinfo

Miso

- umamibomben der kan peppe enhver ret op!

Miso stammer fra Japan og er en fermenteret paste lavet på brune ris eller sojabønner.

Miso er karakteriseret med en enestående evne til at bidrage med unik dybde og umami til smagsprofilen i mange retter.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?