0
Koreansk sesamstegt steak med nudler & lyn-kimchi

Koreansk sesamstegt steak med nudler & lyn-kimchi

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

  1. Fjern de yderste blade på napakålen (Kinakål) og kasser dem. Del kålen i mundrette bidder.
  2. Skræl og skær gulerødderne i fin julienne. Evt. på et mandolinjern.
  3. Kom kål og gulerødder en skål og vend rundt med 1-2 tsk. fint salt – sørg for at få det masseret godt ind.
  4. Lad kål og gulerødder salte i minimum 5 minutter – gerne længere.
  5. Pil løg og hvidløg og riv det på den fine side af et rivejern eller blend det sammen til en lind ”grød”.
  6. Hæld det salte saft der er trukket ud af kål og gulerødder fra.
  7. Vend kål og gulerødder med Koreansk Gochugaru (pas på den er HOT!) halvdelen af fish saucen, samt ”grøden” af løg og hvidløg.
  8. Lad kimchien trække indtil den skal spises.
  9. Kog nudlerne i rigeligt saltet vand i 2-3 minutter – kom dem i en sigte og hæld lidt koldt vand over dem.
  10. Lad nudlerne dryppe godt af og kom dem i en stor skål – vend med lidt god olie – gerne sesam hvis du har det!
  11. Rist sesamfrø gyldne på en tør pande – knus dem let i en morter med lidt salt.
  12. Soigner forårsløg og snit dem så fint som du magter – kom dem i lidt koldt vand til de skal bruges.
  13. Tag bøfferne ud af køleskabet og ret formen op med dine hænder, så de er flotte og ensartede i tykkelsen. Lad dem få stuetemperatur før stegning.
  14. Steg dem på en god solid pande eller endnu bedre grill dem. Steg i en smule meget varm olie i et par min. på hver side.
  15. Sørg for at krydre godt med sort peber og god flagesalt. Steges indtil de har den rette og ønskede stegegrad. Lad bøffen trække lunt og tildækket med stanniol i 2-3 min., inden den trancheres.
Anretning

Som vist – drys med det sidste sesam og forårsløg.

Bonusinfo

Denne striploin steak er af økologisk dansk oksefilet. Kødet er skåret ud i store bøffer til 2 eller 3 personer - så de skal altså deles. Grunden til at vi skærer dem således er fordi de dermed er nemmere at stege korrekt og samtidigt gør vi det for at holde så godt som muligt på saft og kraft. 

Bonusinfo

Kimchi krydderiblanding indeholder:

  • Paprikaflager
  • Hvidløgspulver
  • gochugaru, koreansk chili

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?