0
Koteletter med salviestegt gnocchi, peccorino og broccoli

Koteletter med salviestegt gnocchi, peccorino og broccoli

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Koteletter: Krydr koteletterne på begge sider med lidt salt og peber. Kom lidt neutral olie på en varm pande (gerne en støbejernspande) og steg koteletterne derpå. Lad dem få en god karamellisering, før du vender dem, og steger dem på den anden side. Idet du vender, tilsætter du lidt hakket hvidløg (brug det halve her) til panden sammen med en lille klat frisk smør, og lader det bruse op, mens du steger koteletterne færdige. Det tager 2-3 minutter på hver side. Sæt dem til side, og hold dem varme, mens du steger gnocchi.

Gnocchi: Kom de rå gnocchi på den varme pande, hvor du stegte koteletterne, sammen med et par skefulde god olivenolie. Lad dem stege ved hård varme i 2-3 minutter, til de er gyldne og lækre. Kom det sidste hakkede hvidløg på panden sammen med hele plukkede salvieblade. Skær broccoli på et mandolinjern i 2-3 mm tykke skiver (du kan godt skære det meste af stænglen med), og kom det på panden sammen med gnocchi’erne. Riv nu halvdelen af peccorinoen i, og vend rundt. Smag til med salt og peber, og sving det hele rundt sammen med lidt revet citronskal.

Anretning: Fordel gnocchi og broccoli i bunden af tallerkenerne, læg koteletten oven på, riv lidt pecorino over, kværn masser af sort peber over retten, pynt evt. med salvie og server straks.

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?