Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Start med at skrælle rødbederne og skær dem i grove chunks.
Vend dem med lidt olivenolie, salt og harissa - og bag dem i ovnen ca. 20 min. til de er møre.
Kom linserne i en kasserolle og dæk med vand. Kom lidt salt ved og kog ca. 15 min. til de er møre.
Pluk mynten ud i blade.
Skær æblerne i små tern og snit spidskål super fint med en kniv.
Vend mynte, æble og spidskål sammen i en skål og smag til med lidt lys eddike.
Smør en god klat ricotta ud i bunden af en dyb tallerken og anret de drænede linser ovenpå. Kom bagte rødbeder og salat sammen med.
Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.
Kommentarer og forslag til opskriften