0
Bagte, krydrede rødbeder med linsesalat og cremet ost

Bagte, krydrede rødbeder med linsesalat og cremet ost

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

rødbederharissapaste
1 min.
Bag rødbederne

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Skræl rødbederne og skær dem i grove chunks.

Vend dem med lidt olivenolie, salt og harissapaste, og bag dem i ovnen ca. 20 min., til de er møre.

grønne linser
5 min.
Kog linserne

Kom linserne i en kasserolle, og dæk med vand. Kom lidt salt ved, og kog ca. 15 min., til de er møre.

spidskålmyntepærerucola
10 min.
Lav salaten

Pluk mynten ud i blade.

Skær pærerne i skiver, og snit spidskål super fint med en kniv.

Vend rucola, mynte, pære og spidskål sammen i en skål, og smag til med lidt lys eddike.

frisk ricotta
25 min.
Anretning

Smør en god klat ricotta ud i bunden af en dyb tallerken, anret de drænede linser ovenpå, og kom bagte rødbeder og salat ved siden af.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.