0
Krydrede kødboller med fettuccine all´arrabbiata, stegte nye løg og grønkål

Krydrede kødboller med fettuccine all´arrabbiata, stegte nye løg og grønkål

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Hvedemel, Æg, Bladselleri

Fremgangsmåde

Kødboller: Rør det hakkede kød sejt med salt – og krydr med sort peber. Rør farsen med finthakket skalotteløg samt halvdelen af raspen og halvdelen af parmesanen samt evt. 1 æg og 0,5 dl mælk pr. 300 g kød. Steg en lille ”prøvedelle” og smag på den – juster evt. med mere salt og peber! Form farsen til små bordtennisbold - og drys dem med det resterende rasp og pres det let fast i kødbollerne. Steg kødbollerne på en pande i olivenolie og smør til de er gyldne og sprøde. Tilsæt nu finthakket/presset hvidløg og steg det på panden sammen med kødbollerne de sidste 2 minutter (kom bollerne i en skål og hold dem lune mens du steger løg og kål.

Løg og kål: Soigner forårsløg og rib kålen fri af stænglen – skyl begge dele grundigt i 2-3 hold kold vand. Dræn tør i en salatslynge. Steg løgene gyldne på panden hvor du stegte kødbollerne – kom et par generøse klatter smør ved sammen med grønkålen som steges med 1-2 min. Smag til med masser af sort peber, salt og revet parmesan.

Fettuccine all’Arrabbiata: Klip posen med Arrabbiata sugo (sovs) op ved markeringen – kom saucen i en gryde. Hæld vand i posen hvor saucen var i til markeringen og kom det på panden – kog det hele igennem. Tilsæt pastaen og lad den simre i 3-4 min., mens du rører og vender i pasta og sugo med jævne mellemrum.

Anretning: Som anvist på billedet. Vend kål, løg og kødboller sammen og server pasta og sugo i en skål på siden. Riv det sidste parmesan over!

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?