Start med at skylle broccoli, agurk og kartofler.
Del broccoli i buketter samt stokken i mundrette stykker. Kassér den nederste del af stokken.
Skær kartofler i grove tern, og agurk i små tern.
Sæt linserne over at koge i rigeligt, let saltet vand i ca. 15 min.
Find en stor gryde frem, og tilsæt et godt skud olivenolie. Sautér kartoflerne ved mellem varme under omrøring. Når de begynder at mørne, tilsætter du broccoli, men gem nogle af broccolibuketterne til anretning.
Dæk kartofler og broccoli med vand. Kog stille og roligt under låg i ca. 10 min., til begge dele er møre. Blend suppen helt lind med en stavblender, mens du tilsætter fløden. Smag til med salt og friskkværnet, sort peber.
Mens suppen koger, kan du ordne fyldet.
Skær de resterende broccoli til små mundrette stykker. Vend broccoli og agurketern sammen med citronsaft og et skud friskkværnet sort peber.
Mos pillede hvidløgsfed og røget chili til en paste i en morter, eller hak dem alternativt med en kniv, til du har en paste.
Mæt pasten med et skud olivenolie, så du får en krydderolie.
Anret suppen med linser, agurk og broccolistykker i en dyb tallerken.
Slut af med at dryppe dråber af krydderolie rundt.
Velbekomme!
Kundekommentarer ()