0
Krydret daal med bagte løg, sprøde kikærter og yoghurt

Krydret daal med bagte løg, sprøde kikærter og yoghurt

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
løgkikærter i vand
1 min.
Løg og kikærter

Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.

Skræl løgene, skær dem i kvarte, og gnid dem med lidt olie.

Dræn kikærterne grundigt for vand. Læg kikærterne i den ene side af en bageplade og løgene i den anden side. Bag i 15-20 min., til løgene har taget farve, og kikærterne er blevet sprøde.

røde linserdaalkrydderi
10 min.
Linser

Find en stor gryde frem, og varm den op ved mellem varme. Tilsæt en smule olie, linserne og krydderblandingen. Sautér, og rør godt rundt et minut eller to. Dæk så med rigeligt vand, og lad det simre stille og roligt i ca. 20 min. under låg, til linserne er helt møre og er blevet til en lind grød.

Tilsæt gerne lidt mere vand undervejs, hvis linserne er ved at koge tørre.

agurklimemynte
15 min.
Kartofler

Skyl kartoflerne grundigt, og skær dem i små tern. Kog dem møre i godt saltet vand i ca. 10 min.

Skyl agurken, og skær den i tern. Pluk mynten ud i blade.

Vend agurk og mynte sammen i en skål sammen med masser af limesaft.

yoghurt 3,5 %
30 min.
Anretning

Hæld vandet fra kartoflerne, og vend dem sammen med daalen. Smag til en sidste gang.

Anret maden i bunden af en dyb tallerken med bagte løg, kikærter og agurkesalat ovenpå. Slut af med en god skefuld yoghurt.

Velbekomme!

Bonusinfo

Daal krydderi indeholder: 20% gurkemeje, 20% spidskommen, 15% sorte sennepsfrø, 15% gule sennepsfrø, 15 % garam masala, 5% asafetidia, 5% karryblade, 5% kasuri methi.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?