Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
Skræl løgene, skær dem i kvarte, og gnid dem med lidt olie.
Dræn kikærterne grundigt for vand. Læg kikærterne i den ene side af en bageplade og løgene i den anden side. Bag i 15-20 min., til løgene har taget farve, og kikærterne er blevet sprøde.
Find en stor gryde frem, og varm den op ved mellem varme. Tilsæt en smule olie, linserne og krydderblandingen. Sautér, og rør godt rundt et minut eller to. Dæk så med rigeligt vand, og lad det simre stille og roligt i ca. 20 min. under låg, til linserne er helt møre og er blevet til en lind grød.
Tilsæt gerne lidt mere vand undervejs, hvis linserne er ved at koge tørre.
Skyl kartoflerne grundigt, og skær dem i små tern. Kog dem møre i godt saltet vand i ca. 10 min.
Skyl agurken, og skær den i tern. Pluk mynten ud i blade.
Vend agurk og mynte sammen i en skål sammen med masser af limesaft.
Hæld vandet fra kartoflerne, og vend dem sammen med daalen. Smag til en sidste gang.
Anret maden i bunden af en dyb tallerken med bagte løg, kikærter og agurkesalat ovenpå. Slut af med en god skefuld yoghurt.
Velbekomme!
Daal krydderi indeholder: 20% gurkemeje, 20% spidskommen, 15% sorte sennepsfrø, 15% gule sennepsfrø, 15 % garam masala, 5% asafetidia, 5% karryblade, 5% kasuri methi.
Kundekommentarer ()