Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
Skræl kartoflerne og skær dem ud i grove tern. Vend dem med list olivenolie og salt og peber.
Skyl tomaterne og skær dem i tykke skiver.
Bred tomaterne ud på én bageplade og kartoflerne på en anden. Sæt tomaterne over kartoflerne i ovnen. Tomaterne er færdige når de har taget lidt farve og smidt vandet. Ca. 15 min. Kartoflerne skal ca. have 25 min.
Bemærk, hvis du laver mad til 1-2 kuverter kan du sagten bage tomater og kartofler på den samme plade.
Skyl spinatten grundigt og rib bladene af stilkene. Snit bladen fint med en skarp kniv.
Skyl æblet og skær det ud i små tern.
Rist nødderne på en tør pande til de har taget lidt farve. Hak dem derefter groft.
Vend spinat, æbler og nødder sammen i en skål sammen med et par dråber olivenolie.
Når kartoflerne er møre, moser du dem groft med en gaffel eller piskeris. Vend dem sammen med harissaen og smag til med salt og peber.
Anret en god skefuld yoghurt i en dyb tallerken. Kom den krydrede mos, bagte tomater og spinatsalaten ved.
Velbekomme!
Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.
Kundekommentarer ()