Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 225 grader, og sæt et ildfast fad, der kan rumme pasta og grøntsagerne, ind i ovnen, så det er godt varmt, når du skal bruge det senere.
En gryde vand sættes over at koge til pastaen.
Del broccolien i mindre buketter. Stilken skal ikke smides ud, men bare skrælles og skæres i tynde splitter. Den smager skønt, sprødt og frisk. Løget hakkes mellemfint.
Kog pastaen, dræn den og vend et par spsk. god olivenolie ned i pastaen, så den ikke klistrer sammen.
Baconen steges sprød i lidt olie på en pande. Tag de sprøde baconstykker op, og steg derefter løgene, til de er møre og klare.
Derefter steges broccoli og broccolistilk i 2-3 minutter, til broccolien lige er ”sprød-mør”.
Hæld fløden ned i panden til grøntsagerne, og lad retten simre et par minutter.
Nu hældes pastaen og baconen ned i saucen, som koges op og smages til med salt og peber.
Hæld pasta og grøntsager over i det varme ildfaste fad, og riv parmesanen over. Bag fadet i ovnen i omkring 7-10 min., til osten er smeltet og gylden.
Dup fisken grundigt tør, skær den i portionsstykker, og krydr med salt og peber.
Steg fisken i 2-3 min. på skindsiden i lidt olie på en varm pande. Skru ned for varmen, og lad fisken stege videre på skindsiden, til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve op af siderne. Tilsæt så et par små klumper smør, og lad det bruse op. Vend fisken, og lad den sætte sig et par sekunder, inden du anretter.
Læg fisken ovenpå pastafadet, og sæt det på bordet, så alle kan tage selv.
Kend din fisk: Kulmule
GASTRONOMISK
Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.
Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.
Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.
SUNDHED
Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.
Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kundekommentarer ()