0
Laks gratineret med blå birkes og Farm House Cheddar, dertil sorghum og grønkål

Laks gratineret med blå birkes og Farm House Cheddar, dertil sorghum og grønkål

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Grønne fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
sorghum
1 min.
Sorghum:

Kog de omhyggeligt skyllede sorghum i rigeligt saltet vand i ca. 15 minutter. Dræn overskydende væde fra, og lad grynene afkøle let.

skalotteløghvidløggrønkålcreme fraiche 38%farmhouse cheddar
5 min.
Grønkål og sorghum:

Hak hvidløg og skalotteløg fint og sauter dem af i en bredbundet gryde eller sautépande i lidt smør og olivenolie, uden at det tager farve. Tilsæt grønkål, der er grundigt skyllet (2 gange), ribbet og plukket grønkål og helt afdryppet for vand, gerne i en salatslynge. Lad kålen falde sammen, mens du rører eller svinger i det. Tilsæt creme fraiche, og kog ind til en let cremet konsistens. Tilsæt de kogte sorghum, og kog igennem et par minutter. Smag til med revet cheddar (brug ca. det halve her), salt og sort peber.

ASC laks med skindblå birkesfarmhouse cheddar
20 min.
Laks:

Læg laksestykkerne i et smurt ovnfast fad med skindsiden nedad. Krydr med salt og peber. Drys med det sidste revne cheddar og blå birkes, og fordel det oven på fisken. Sæt fisken i en 225 grader forvarmet ovn i ca. 7-10 min. (afhængig af din ovn).

Fif: Pas nu på ikke at give laksen for meget. Den smager SÅ meget bedre, hvis den er lidt understegt i forhold til, hvis den får for længe. Vær ikke bange for at servere den med et let rødt og saftigt indre.

30 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Fordel sorghum og grønkål i bunden af en tallerken. Server laksen dertil. 

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Sorghum er en græsart, der oprindeligt stammer fra Centralafrika. Den er den vigtigste kornsort til menneskeføde i store dele af Afrika og Asien, blandt andet fordi den kan vokse i meget tørre og varme områder. Sorghum har et højt indhold af mineraler. Hel sorghum spises som ris eller anvendes til grød. Det kan også poppes på samme måde som popcornmajs.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?