0
Laotisk Larb Moo på grisenakke med mynte, koriander og sprød salat

Laotisk Larb Moo på grisenakke med mynte, koriander og sprød salat

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Asiatisk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
ris
1 min.
Ris:
Kog risene, på nær et par teskefulde pr. person, efter anvisning på posen.

Kom de resterende ris på en tør pande, og varm den op ved middelvarme. Rist risene i 4-5 min. under jævnlig omrøring, til de er gyldne. Knus de gyldne ris til et groft granulat i en morter eller minihakker, og gem dem til senere.

hvidløgcitrongræsingefærgrøn chili
5 min.
Larb paste:

Befri citrongræsstænglerne for ender og grove yderblade, og hak resten groft. Pil hvidløgene, skræl ingefæren, og rens chilien for ribber og kerner. Kom det hele i en morter eller foodprocessor, og hak det helt fint. 

koteletrødløgnam pla (fiskesauce)limekoriandersalat
15 min.
Larb:

Start med at skære grisen i ultratynde skiver. Snit rødløg i tynde skiver, brug gerne et mandolinjern. Brun grisen af i lidt neutral olie på en godt varm pande, og krydr med lidt salt og peber. Tilsæt pastaen, du lavede før, og rist i yderligere 2-3 min. Tilsæt de snittede rødløg, fish sauce, saften fra halvdelen af limefrugten, halvdelen af de ristede og knuste ris samt lidt sukker (gerne palmesukker, hvis du har, men ellers duer brun farin eller almindelig rørsukker også fint). Rør rundt. Lad retten simre i 4-5 min. Smag til med salt og peber samt evt. mere sukker/syre.

Tag panden af varmen, og lad retten køle af i 5 min. Pluk imens korianderblade af stilkene, korianderstilkene hakkes fint, og vendes i kødet. Skyl salaten, og del den i mundrette bidder.

30 min.
Anretning:

Anret som vist, drys med koriander, salat og ristede ris og top med limebåde. Server ris til.

Fif: hvis du kan lide det extra hot, så drys evt. lidt tørrede chiliflager over. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?