0
Meunièrestegt rødtungefilet med morkelsauce, spinat og spæde nye røde spidskål, med citron syltede rabarber samt nye kartofler

Meunièrestegt rødtungefilet med morkelsauce, spinat og spæde nye røde spidskål, med citron syltede rabarber samt nye kartofler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Gourmet
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Rødtunge, Gluten, Mælk, Rugmel, Hvedemel

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Husk at vaske hænderne grundigt inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord. 

Find alle de køkkenredskaber frem du skal bruge til retten.

nye kartoflerbredbladet persillesmørsalt
1 min.
Kartofler

Skyl, skrub eller skrab kartoflerne og kog dem møre i rigeligt, godt saltet vand. Damp kartoflerne tørre, og vend dem med en klump smør og hakket persille. 

rabarbercitronsukkersalt
5 min.
Rabarber

Skyl rabarberne, og skær enderne af. Snit stængerne i stykker på ca. 1/2 cm, og læg dem i en gryde sammen med lidt sukker, lidt revet citronskræl, 1-2 spsk. citronsaft og en knivspids salt. Kog kompotten langsomt op uden låg, og lad den simre i 4-5 min., til rabarberne er møre og væden kogt ind til let sirupkonsistens. Lad kompotten køle let af før servering.

rødt spidskålbredbladet persilleolivenolie, ekstra jomfru
15 min.
Spidskål

Fjern de yderste blade på spidskålen, og del den i 2 dele. Skær stokken fra, og snit kålen, så fint du kan. Kom den snittede kål i en skål, og drys med lidt fint salt. Knug kålen med dine hænder, så den bliver jævnt saltet. Lad den stå i 5-10 min. Hæld evt væde fra kålen, og vend den med syltet rabarber, lidt god olivenolie samt det sidste hakkede persille. Smag til med salt og peber. 

rødtungefileten smule rug- eller hvedemelsmørneutral olie til stegning
25 min.
Rødtunge

Krydr fiskefileterne med salt og peber, og fold dem på midten på den lange led. Vend fiskefileterne i lidt rug- eller hvedemel. Steg dem på en medium varm pande i halvt smør og halvt klaret smør eller neutral olie.

Fiskene steges primært på den ene side i 2-3 min., til de er gyldne.

Vend fiskene, og steg videre, mens du hele tiden "drypsteger" på toppen ved at tage smør fra panden med en spiseske og hælde det over fisken. Fortsæt drypstegningen i 1 min.

Kom de stegte fisk på lidt fedtsugende papir, såsom køkkenrulle. Krydr med lidt salt og peber.

morkelsaucecitronsmør
30 min.
Morkelsauce

Skrab saucen over i en gryde. Kom 1/2 dl kogende vand i glasset, sæt låg på, og ryst. Hæld indholdet over til saucen i gryden. Kog saucen igennem i 1-2 min. Kog ved svag varme. Pisk 3-4 klumper koldt smør i saucen lige før servering, og juster smagen med lidt citron og salt.

spinatsmør
32 min.
Spinat

Soigner spinaten, og fjern de træede stængler. Skyl spinaten grundigt i 2-3 hold koldt vand, og slyng den HELT tør i en salatslynge. Pil og hak skalotteløg fint. Kom skalotteløg på en varm pande med lidt smør, lad dem sautere uden at tage farve, til løgene er klare. Krydr med lidt salt. Kom spinat på panden. Lad det blot få lige nøjagtigt så meget varme, at det falder sammen. Smag på det, og giv det lidt salt og peber. Dræn spinat og løg i en sigte, og server straks. 

35 min.
Anretning

Som vist på billedet. Server kartofler og kålsalat på siden. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?