0
Mexikansk majs Elote med queso fresco & frisk oregano, dertil sprøde tlayuda tortillas med krydret okse og chilibeans

Mexikansk majs Elote med queso fresco & frisk oregano, dertil sprøde tlayuda tortillas med krydret okse og chilibeans

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Mexicansk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

majskolberoreganoicebergsalatlime
1 min.
Forberedelse:

Soigner majskolberne ved at fjerne blade og fimrehår (eller bind dem op som på billedet, hvis du vil være lidt fancy!). Skyl majskolberne i koldt vand.

Snit icebergsalaten, så fint du kan, og sæt den til side til senere.

Pluk og hak oreganobladene. Gem stilkene til kødet. 

Smuldr osten.

Riv skrællen på limefrugten, og skær den derefter i både.

hakket oksekødchili beansMexicansk krydderiblanding (stærk)limeoregano
10 min.
Stærkt krydret okse:

Steg kødet på en meget varm pande i lidt god olivenolie. Tilsæt ca. 2/3 af krydderiblandingen, og krydr med salt samt lidt limeskræl. Rist igennem et par minutter sammen med oreganostilkene. Tilsæt chili-beans, og kog retten igennem i 2 min. Smag til med salt og peber. Fjern og kassér oreganostilkene.

majskolberoreganoMexicansk krydderiblanding (stærk)limemayonnaise
15 min.
Elote (majskolber):

Majskolberne pensles med olivenolie eller smeltet smør, og de grilles/steges under jævnlig vending ved hård varme i ca. 10 min. Krydr med salt. Kolberne skal blive en smule brændte, det giver god smagSå snart kolberne er færdige, tages de af varmen, og dryppes med limesaft.

Pensl majskolberne med lidt af mayonnaisen, inden du drysser med det sidste af krydderiblandingen samt lidt ekstra salt. Server med limebåde, og drys med hakket oregano. 

corn tortillas
25 min.
Tlayuda:

Steg de store Tlayuda-tortillas på en varm pande uden fedtstof. De må gerne blive sprøde, men de må ikke brænde på. Vend dem flere gange. Pensl dem med lidt god olie eller smeltet smør efter stegning.

Nb. Mexicanerne pensler dem med svinefedt! Så har du lige en skål baconfedt stående, så er det bare frem med den. 

Alternativt:

Bag tortillas i ovnen ved 185 grader på bageplader dækket med bagepapir, indtil de er gennembagte og sprøde. Det tager 10-12 min. Vend evt. et par gange undervejs. 

35 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Fordel icebergsalat, oksekød og ost på de stegte tortillas, og server med elote og limebåde. 

Bonusinfo

Queso fresco er en lækker sag, som vi og Grand Fromage selv har udviklet i samarbejde med det lille landsbymejeri i Onsild i Nordjylland. Ideen blev født da vi var på udkig efter en dansk ost, der mindede om den mexicanske Oaxaca ost "queso fresco". Osten fremstilles af økologisk mælk fra køer der bl.a græsser på engdragene langs Gudenåen. Ostens oprindelse er Mexico og Sydamerika hvor den anvendes i mange retter. Osten er mild og med en fin mælkesmag, hvilket også gør den egnet til stegning.

Bonusinfo

Disse majs tortillas af høj kvalitet er fremstillet af mexicansk majs, vand og salt og er økologiske, glutenfri og fyldt med smag.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?