0
Misobagt laks med sedanini og melonsalat
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
brun miso
1 min.
Klargøring af fisken

Fisken duppes tør, og misopastaen fordeles over alle sider af fisken.
Læg fisken på bagepapir på en bageplade, og lad den trække imens grøntsagerne gøres klar.

Ovnen tændes på 200 grader.

galiamelonmynteappelsingod jomfruolivenoliesalt & peber
7 min.
Melonsalaten laves

Melonen deles i to, og kernerne skrabes ud med en ske.

Del melonen i både, og skær skrællen af med en kniv.
Melonkødet skæres i mundrette stykker, og lægges over i en skål.

Æblerne snittes fint, enten på en mandolin eller med en kniv, og kommer over til melonen.

Mynten skylles, bladene snittes ultra-fint og vendes ned i melonsalaten.  Gem nogle hele blade til pynt.

Appelsinskallen rives meget fint og saften presses over melonsalaten.

Smag salaten til med lidt appelsinskal, evt. mere olie og god chilli sauce, samt salt og peber.

Sæt vand over at koge til pastaen.

sedanini, 50% Fuldkorngod jomfruolivenolie
20 min.
Laksen bages og pastaen koges.

Pastaen koges til den er al dente og vendes i smør eller god olivenolie.

Laksen bages til den er gennemvarm, og kan flages let med en gaffel - omkring 7-10 minutter.

30 min.
Anretning

Laksen pyntes med mynteblade og serveres med de varme sedanini.  Melonsalaten gives til.

~Velbekomme ~

 

 

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

 

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Entroterra SpA)

Bonusinfo

Miso

- umamibomben der kan peppe enhver ret op!

Miso stammer fra Japan og er en fermenteret paste lavet på brune ris eller sojabønner.

Miso er karakteriseret med en enestående evne til at bidrage med unik dybde og umami til smagsprofilen i mange retter.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?