0
Mørbrad af frilandsgris med salviestegte nye gulerødder og gnocchi & bearnaise

Mørbrad af frilandsgris med salviestegte nye gulerødder og gnocchi & bearnaise

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

mørbrad af frilandsgris
Mørbrad

Skær mørbraden ud i mindre stykker 2-3 små pr. kuvert passer fint. Steg i 2-3 min. på hver side på en meget varm pande i lidt olivenolie. Lad til sidst lidt smør bruse af på panden. Krydr med salt og peber. 

gnocchigulerøddersalviehvidløg
10 min.
Stegte nye gulerødder & gnocchi

Steg skrællede og halverede gulerødder gyldne næsten møre på panden hvor du stegte mørbradbøfferne. Tag dem fra og læg til side. Steg nu gnocchi gyldne og sprøde på samme pande i lidt smør og olivenolie. Krydr med salt, peber samt presset hvidløg og plukket salvie. 

sauce bearnaise
15 min.
Sauce bearnaise

Sæt en kasserolle over med lidt vand i (2-3 cm højt), og kog det op. Kom posen/poserne med bearnaise i, sluk for blusset, og læg låg på. Lad saucen lune i vandet til senere. Dog højst 10 min. 

Når du serverer saucen er et godt fif, at ryste den grundigt inden du åbner, og så ellers portionere direkte fra posen til tallerken - således går der intet af guldet tabt i skåle og skeer ;-) 

romainesalat
20 min.
Romaine

Skær salaten i mundrette bidder og skyl og slyng den tør. Vend med lidt god olivenolie og vineddike, fx balsamico. Server salaten for sig.

25 min.
Anretning

Som vist.

Bonusinfo

Bearnaise sauce - med rigtig smør og æg

Vores huskok Jacob fortæller: Da jeg serverede denne færdiglavede bearnaise til en kokkekollega forleden, var hans umiddelbare udbrud: "SATANS OGSÅ"! Nu har vi kokke ikke længere dét es i ærmet, lige at kunne piske en hurtig "berner" for at imponere gæsterne. For nu kan du selv varme den op og servere den ægte vare baseret på gode økologiske æg og godt smør. Saucen er skabt som den SUBLIME emulsion mellem økologiske æggeblommer og det gode danske øko-smør, balanceret af en god og stringent syre fra vineddike, der strammer op. Der er tilsmagt skarpt og "til kant" med masser af estragon. Den perfekte ledsager til en god bøf, men også god til godt stegte hummere, grillet fjerkræ eller til kalvekød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?