0
Murgh Makhani (A.K.A. butter chicken eller smørkylling) med basmatiris

Murgh Makhani (A.K.A. butter chicken eller smørkylling) med basmatiris

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

 

  1. Kog risene efter anvisning på posen
  2. Pres saften af citronen
  3. Rør halvdelen af fløden sammen med halvdelen af citronsaften. Lad det stå ved stuetemperatur i 20 min. Rør rundt et par gange undervejs.
  4. Del hvert kødstykke i 2-3 stykker på langs og del derefter hvert stykke i 4-5 stykker. 
  5. Vend kyllingestykkerne rundt i krydderierne sammen med det sidste citronsaft og fløde 
  6. Tilsæt fintrevet ingefær, hakket hvidløg og fintrevet løg.
  7. Lad kødet marinere i 5-10 min. – gerne i længere tid, hvis du har god tid!
  8. Læg kødet (marinaden skal med) i en solid støbejernsgryde med tætsluttende låg, tilsæt flåede tomater og rør rundt. 
  9. Sæt gryden over ved medium varme og bring det forsigtigt op at koge
  10. Skru ned og lad det hele simre under jævnlig omrøring i 10-15 minutter.
  11. Lige før servering røres små tern af koldt smør forsigtigt i murgh makhanien (brug ca. 15-25 g pr. person)
  12. Smag til med salt og peber samt lidt sukker.
Anretning

Hæld syrnet fløde over retten og drys med plukket og skyllet koriander.

Bonusinfo

Murgh Makhani (butter chicken) krydderi består af:
25% gurkemeje, 20% korianderfrø, 20% spidskommen, 15% kanel, 10% chili, 10% tørret ingefær

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?