0
One tray bagt kulmule på kartoffelbund med tomatragout & røget farmhouse cheddar

One tray bagt kulmule på kartoffelbund med tomatragout & røget farmhouse cheddar

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kulmulefilet uden skind
1 min.
Fisk

Tænd ovnen på 225 grader.

Skær fisken i portionsstykker, og krydr med salt. Læg dem på køl til senere.

melede kartofler
5 min.
Kartoffelbund:

Skræl og kog kartoflerne, til de er helt møre. Skær dem i tykke skiver, vend dem i en generøs klump smør, og krydr med salt og peber. Kom kartoflerne i et lag i bunden af et passende smurt ovnfast fad.

zittauerløghvidløgtomatertimian
10 min.
Tomatragout:

Hak løgene fint. Sauter løg i lidt olivenolie, og tilsæt finthakket hvidløg og plukket og hakket timian. Tomaterne skæres i tern og tilsættes. Har du en sjat hvidvin, er det ikke en dårlig investering at give retten et generøst skvæt af flasken lige nu. Lad ragouten simre i nogle få minutter, og smag til med sukker, salt og peber.

røget farmhouse cheddarrasp
30 min.
Samling af retten og afbagning:

Halvdelen af ragouten fordeles over kartoflerne. Bland resten af ragouten med rasp (gem en smule) og revet cheddar. Kom letsaltede fiskestykker ovenpå det første lag ragout i fadet, og fordel nu den sidste halvdel af ragouten ovenpå fiskestykkerne.

Drys med det sidste rasp, og kom et par klumper smør oven på hvert fiskestykke.

Hele herligheden bages i en 225 grader varm ovn i ca. 10-12 min.

bredbladet persille
45 min.
Anretning:

Som vist drysset med hakket persille.

Bonusinfo

Røget Farmhouse cheddar er fremstillet af komælk i regionen Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård som kørene malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Denne ost modner i 12 måneder

Røget cheddar er en gammel engelsk tradition, som man har brugt i blandt andet burgere og sandwich. Det Engelske mejeri som fremstiller og sælger det i Danmark hedder ” Appel Wood”, hvorfor der er mange danskere der tror at engelsk cheddar er røget med æbletræ. Det er imidlertid røget med bøgetræ. Denne disciplin at ryge farmhouse cheddar med bøgetræ har Grand fromage nu tilegnet sig. Ostestykkerne er røget i begge ender, hvorfor det må anbefales at rive osten og blande den så røgsmagen fordeles.

Ostesmagen sammen med røgsmagen giver en utrolig fin afstemt Umami, i næsten alle former for varme retter og sauce. Såvel i fin vegetar retter. Er et godt supplement til parmesan) hvis man ønsker et tvist af røg.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?