Tænd ovnen på 225 grader.
Skær fisken i portionsstykker, og krydr med salt. Læg dem på køl til senere.
Skræl og kog kartoflerne, til de er helt møre. Skær dem i tykke skiver, vend dem i en generøs klump smør, og krydr med salt og peber. Kom kartoflerne i et lag i bunden af et passende smurt ovnfast fad.
Hak løgene fint. Sauter løg i lidt olivenolie, og tilsæt finthakket hvidløg og plukket og hakket timian. Tomaterne skæres i tern og tilsættes. Har du en sjat hvidvin, er det ikke en dårlig investering at give retten et generøst skvæt af flasken lige nu. Lad ragouten simre i nogle få minutter, og smag til med sukker, salt og peber.
Halvdelen af ragouten fordeles over kartoflerne. Bland resten af ragouten med rasp (gem en smule) og revet cheddar. Kom letsaltede fiskestykker ovenpå det første lag ragout i fadet, og fordel nu den sidste halvdel af ragouten ovenpå fiskestykkerne.
Drys med det sidste rasp, og kom et par klumper smør oven på hvert fiskestykke.
Hele herligheden bages i en 225 grader varm ovn i ca. 10-12 min.
Som vist drysset med hakket persille.
Røget Farmhouse cheddar er fremstillet af komælk i regionen Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård som kørene malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Denne ost modner i 12 måneder
Røget cheddar er en gammel engelsk tradition, som man har brugt i blandt andet burgere og sandwich. Det Engelske mejeri som fremstiller og sælger det i Danmark hedder ” Appel Wood”, hvorfor der er mange danskere der tror at engelsk cheddar er røget med æbletræ. Det er imidlertid røget med bøgetræ. Denne disciplin at ryge farmhouse cheddar med bøgetræ har Grand fromage nu tilegnet sig. Ostestykkerne er røget i begge ender, hvorfor det må anbefales at rive osten og blande den så røgsmagen fordeles.
Ostesmagen sammen med røgsmagen giver en utrolig fin afstemt Umami, i næsten alle former for varme retter og sauce. Såvel i fin vegetar retter. Er et godt supplement til parmesan) hvis man ønsker et tvist af røg.
Kommentarer og forslag til opskriften