0
Ovnbagt havkat/torsk med aubergine "imam bayaldi"

Ovnbagt havkat/torsk med aubergine "imam bayaldi"

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Mellemøstlig
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Imam bayaldi betyder Imamen der besvimede og er en fantastisk ret med auberginer fra det tyrkiske køkken, som også er populær i Grækenland.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Ris

Start med at tænde ovnen på 215 grader.

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.

Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.

imam bayaldi krydderiblandinghvidløgzittauerløgflåede og hakkede tomater
1 min.
Tomatsauce til imam bayaldi

Pil og hak løg og hvidløg, og sauter dem i en gryde i lidt olivenolie, uden at de tager farve.

Tilsæt krydderiblandingen, lidt salt og lidt sukker, og sauter det med i 2 min. Tilsæt hakkede tomater, og kog det ind til en tyk homogen masse, der ikke er for våd.

Rør plukket, skyllet og hakket persille i, og smag til. Gem lidt persille til pynt.

auberginecitron
10 min.
Imam bayaldi

Del aubergine i halve på langs, og lav tre-fire én cm dybe snit ned i auberginen på kødsiden, både på langs og på tværs fra ende til anden.

Varm ½-1 dl olivenolie op i en stor pande til medium-høj varme. Læg auberginerne med skærefladen nedad på panden, og steg dem forsigtigt i ca. 10 minutter, indtil de er mørkegyldne.

Krydr med salt og peber, inden du vender og steger dem på "skindsiden" et par min. bagefter.

Auberginerne har nu absorberet det meste af olien. Kom de ristede auberginer i et ovnfast fad, og fordel tomatfyldet ovenpå dem. Drys med lidt sukker og citronsaft, og dryp med lidt god olivenolie. Bag auberginerne i ovnen i 20-25 min, til de er gyldne.

havkatfilet uden skindcitron
30 min.
Fisk

Del fisken i portionsstykker, og kom dem i en skål. Riv citronskal over, og pres det sidste citronsaft over. Vend med salt og peber. Bag fisken i 8-10 min. sammen med imam bayaldi. 

40 min.
Anretning

Som vist på billedet.

Bonusinfo

Imam bayaldi - krydderiblanding indeholder: Spidskommen, løgpulver, hvidløgspulver, sort peber, mynte, persille og kanel.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?