0
Ovnbagt skærising med orangeskal og timian samt sauté af champignon og porre

Ovnbagt skærising med orangeskal og timian samt sauté af champignon og porre

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Skærising

Fremgangsmåde

Orange-timiansmør: Den orange skal fra appelsinerne (og KUN det orange) rives fint eller skæres i meget tynde og fine strimler, og den friske timian plukkes og hakkes fint. Det hele røres/æltes sammen med en god klump smør eller lidt af din bedste olivenolie og det krydres med lidt salt og sort peber.

Kartofler: Skrub kartoflerne, og kog dem møre i saltet vand i ca. 15-20 minutter.

Fisk: Krydr fileterne med lidt salt. Placer dem i et smurt, ovnfast fad. Fordel orange-timiansmørret/olien på fileterne, og sæt fadet i en 180 grader forvarmet ovn i ca. 12-15 min.

Sauté af svampe og porre: Porrerne skæres i strimler, skalotteløget snittes fint og champignonerne klargøres. Det hele sauteres i lidt neutral olie på en pande i ca. 3-5 min. Kom saften fra appelsin ved og kog ind til saften næsten er fordampet. Kom væden fra fisken ved, og smag til med salt og peber.

Anretning

Væden fra fadet hældes over fisken, når du serverer. Server retten sammen med de kogte kartofler.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?