0
Spaghetti med cremet yoghurt, bløde løg og grønne asparges

Spaghetti med cremet yoghurt, bløde løg og grønne asparges

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

grønne aspargescitronmynte
1 min.
Asparges

Start med at skylle aspargesene grundigt. Knæk bunden af, der hvor den naturligt vil knække. Skær aspargsene i tynde skiver på skrå.

Pluk mynten ud i blade og skyl dem let. Bland asparges, mynte og godt med fintrevet citronskal og saft i en skål. Tilsæt også nogle dråber olivenolie og godt med sort peber. Ingen salt på nuværende tidspunkt.

Sæt en stor gryde vand med et godt skud salt til at koge spaghetti i over.

rødløg
5 min.
Rødløg

Skræl rødløgene og snit dem i grove både. Find en stor, tykbundet gryde og tilsæt et godt skud olivenolie. Steg løgene ved mellem varme under hyppig omrøring, så løgene til sidst bliver karameliserede og HELT bløde. Det tager mindst 15 min. Krydr med salt og friskkværnet peber.

græsk yoghurt, 10%spaghetti, glutenfri
20 min.
Spaghetti

Kog spaghettien efter anvisningen på pakken. Gem ca. 1/2 dl. kogevand pr. kuvert. Kom kogevandet op i en skål sammen med yoghurten og pisk det sammen til en cremet sauce. Kom herefter spaghettien op i skålen og slyng det sammen til spaghettien er helt dækket af saucen. Smag til med salt og friskkværnet peber. 

Kom rødløgene op i skålen og vend rundt.

krystal karl
30 min.
Anretning

Anret pastaen i en dyb tallerken med asparges ovenpå og masser af fintrevet ost - og spis med det samme!

Velbekomme!

Bonusinfo

Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.

Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!

- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.

Alt sammen med et formål: Maximal Umami!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?