Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
Skær squash og aubergine i grove tern, og vend dem med lidt olivenolie, salt og krydderblandingen. Bred dem ud på en bageplade, og bag i ca. 20 min., til de har taget godt med farve, og er møre. Læg også hvidløgsfeddene på bagepladen, uden at pille dem. De skal bage i ca. 15 min., til de er møre, uden at branke.
Dræn kikærterne for vand, vend dem med lidt olie, og krydr dem med salt. Bag dem på en bageplade i ovnen i ca. 20 min., til de er sprøde.
Tag hvidløgsfeddene ud af ovnen, når de er møre. Fjern skrællen, og mos dem grundigt med en gaffel. Vend hvidløg sammen med yoghurt, og smag til med lidt salt.
Skær tomaterne i halve eller kvarte, alt efter størrelse.
Lun pitabrødene i bunden af ovnen i ca. 5 min.
Anret pita ved bordet med bagt grønt, sprøde kikærter, rucola, tomat og hvidløgsyoghurt.
Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.
Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.
Kundekommentarer ()