0
Pita med bagt grønt, sprøde kikærter og mild hvidløgsdressing

Pita med bagt grønt, sprøde kikærter og mild hvidløgsdressing

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Gluten, Sesam, Mælk, Muskatnød

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
auberginesquashhvidløg
1 min.
Grønt

Tænd ovnen på 220 grader varmluft.

Start med at skylle squash, aubergine og rucola. Skær squash og aubergine i grove tern, og vend dem med lidt olivenolie, salt og krydderblandingen. Bred dem ud på en bageplade, og bag i ca. 20 min., til de har taget godt med farve og er møre. Læg også hvidløgsfedene på bagepladen uden at pille dem. De skal bage i ca. 15 min., til de er møre uden at branke.

kikærter i vand
10 min.
Kikærter

Dræn kikærterne for vand, vend dem med lidt olie og krydr dem med salt. Bag dem på en bageplade i ovnen i ca. 20 min., til de er sprøde.

yoghurt naturelhvidløggrove fuldkorns pita / somun
20 min.
Dressing

Tag hvidløgsfedene ud af ovne,n når de er møre. Fjern skrællen, og mos dem grundigt med en gaffel. Vend hvidløg sammen med yoghurt, og smag til med lidt salt.

Skær tomaterne i halve eller kvarte alt efter størrelse.

Lun pitabrødene i bunden af ovnen i ca. 5 min.

rucola
25 min.
Anretning

Anret pita ved bordet med bagt grønt, sprøde kikærter, rucola, tomat og hvidløgsyoghurt.

Velbekomme!

Bonusinfo

Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.

Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?