0
Pita med falafel, syrlig kål og chili
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
rødkållimeagurk
1 min.
Grønt

Start med at tænde ovnen på 180 grader almindelig ovn.

Skyl rødkål og agurk.

Snit rødkålen super tyndt med en skarp kniv eller på et mandolinjern.

Vend rødkålen med masser af limesaft og lidt salt i en skål. Knug den gerne et par gange.

Skær agurken i små tern.

falafelfarsstore pita / somun
10 min.
Falafel

Varm en stor pande godt op, og tilsæt en generøs mængde neutral olie. Form små kugler af falafelfarsen, og steg dem gyldne og sprøde på panden. Lad dem efterfølgende ligge på lidt fedtsugende papir.

Lun brødene i ovnen i 3-5 min. 

harissayoghurt naturel
20 min.
Anretning

Anret pitabrødene ved bordet med falafel, agurk, syrligt kål, harissa og yoghurt.

Velbekomme!

Bonusinfo

Skagenfoods egen klassiske falafelfars er inspireret af det mellemøstlige køkken. Falafelfarsen er lavet på økologiske kikærter og rørt med persille, citronskal, hvidløg og spidskommen.

Det er piv-nemt og drøn lækkert! 

Form farsen til falafler svarende til en spiseskefuld fars, og tilbered dem på én af følgende måder:

  • Steg på en pande i 4-5 minutter på hver side
  • Fritér i 3-5 minutter i 180 grader varm olie

Anvend neutral olie som f.eks. raps- eller vindruekerneolie ved tilberedning.

Bonusinfo

Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?